Voetbalshop.nl wilde graag concurrent 100% Football overnemen, maar gesprekken daarover liepen spaak. Dat zegt Roland Heerkens, oprichter van de Badge Groep - het moederbedrijf van Voetbalshop.nl - in een gesprek met RetailTrends.

Heerkens vindt het jammer dat het niet is gelukt. "Aan ons heeft het in elk geval niet gelegen." Wel stapten zo'n tien franchisers van 100% Football over naar Voetbalshop.nl, dat met fysieke winkels is begonnen.

Eigenaar Walter van den Belt van 100% Football zegt in een korte schriftelijke reactie dat ondernemers vrij zijn om van franchisegever te veranderen. "We respecteren hun beslissing, danken ze voor de tijd die ze bij 100% Football hebben doorgebracht en wensen ze heel veel succes."

Wat de overstap voor de toekomst van 100% Football betekent, is nog niet duidelijk. De inmiddels vertrokken algemeen directeur Jeroen Kroese zei april vorig jaar tegen RetailTrends dat 100% Football in Nederland zou kunnen doorgroeien van 24 naar dertig winkels. Het bedrijf heeft hier nu nog twaalf winkels en een vestiging in België. Van den Belt: "We zijn op het moment druk bezig onze positie in de Benelux-markt te evalueren."