Dividend Ahold Delhaize zorgt voor klachten bij AH-personeel

Dividend Ahold Delhaize zorgt voor klachten bij AH-personeel

In een brandbrief aan de directie van Albert Heijn uit de ondernemingsraad van de supermarkt zijn zorgen over de dividenduitkering aan aandeelhouders van het moederbedrijf. Dat meldt Distrifood

Medewerkers van de supermarkt zouden boos zijn omdat ‘zij worden afgescheept met een kleine tegoedbon te gebruiken bij bol.com; eigendom van AH’, zegt Michiel Al, vakbondsbestuurder. De brandbrief meldt verder dat de medewerkers extra beloond zouden moeten worden voor hun inzet gedurende de coronacrisis. De OR stelt dat de werknemers zich hebben weggecijferd, maar nu komt de extra winst bij de aandeelhouders te liggen. 

Volgens Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, is de dividenduitkering vorig jaar al afgesproken. De topvrouw laat wel weten in gesprek te zijn met andere supermarkten over een personeelsbonus. Daarnaast stelt ze dat de winst van Ahold Delhaize voornamelijk in Amerika is gemaakt en het concern vele verplichtingen heeft. “Maar klaarblijkelijk niet richting hun eigen mensen. Ik vind het een lauwe reactie”, zegt Al. 

Ahold Delhaize-ceo Frans Muller zei eerder in de Telegraaf wel dat de medewerkers van Albert Heijn extra beloond zouden worden. 

Reacties

Hé, hé, gelukkig protest vanuit de OR vanwege de ‘extra beloning’ voor de medewerkers/sters van Albert Heijn in de vorm van een Bol.com cadeaubon van € 25.00, ja € 25.00!!! Terwijl er een winstuitkering van € 222 miljoen gaat naar de aandeelhouders!! De man/vrouw op de werkvloer voelen zich ‘gepeopeld’ en terecht! CEO Frans Muller doet in de toekomst er beter aan z’n mond te houden over ‘extra beloningen’ richting zijn laag gewaardeerde medewerkers/sters bij Albert Heijn!!

Geplaatst door Cok Arkesteijn op 12 augustus 2020 om 15:21

Alles wordt gewoon in de doofpot gedaan zoals het al jaren gaat .
Sinds de laatste Heijn in zijn doodskist lag .zijn alle sociale gebaren er gelijk mee begraven

Geplaatst door W j Grimminck op 13 augustus 2020 om 09:44

Wat een aanstellerij.

Hebben deze medewerkers niet gewoon hun salaris ontvangen?
Ontvangen alle medewerkers van AH niet gewoon aan het eind van het jaar hun 14e maand (notabene op basis van het bedrijfsresultaat?).
Dan komt die extra uitkering dus wel goed.

Dit is echt zeuren om het zeuren.

Geplaatst door Frank Willems op 13 augustus 2020 om 12:04

Om maar te zwijgen over de gepensioneerden,personeels benefits afgepakt o.a.,slechte rendementen in verhouding met gelijkwaardige pensioenfondsen laat staan bijstorten wat vroeger wel gebeurde toen directies nog personeels vriendelijk waren ipv alleen of vnl aandeelhoudersgericht.

Geplaatst door albert Kruidenier op 13 augustus 2020 om 12:34

De winstuik is er elk jaar, er gaat alleen een hoop belasting af. Wij werden vaak schandalig behandeld door de klanten. Winkelwagentjes werden ons toegesmeten, mensen gaven een grote mond als je ze aansprak op hun gedrag. In de winkel worden we al jaren slecht betaald. Een loonsverhoging volgens de Cao, is vaak maar 3%,over 2 of 3 jaar. Wat bij mij dan hooguit 22 cent bruto per uur is. Je doet er jaren over om 1 euro bruto per uur omhoog te gaan met je loon.

Geplaatst door Appie Heijn op 13 augustus 2020 om 20:03

Laatste nieuws

RetailTrends