In een brandbrief aan de directie van Albert Heijn uit de ondernemingsraad van de supermarkt zijn zorgen over de dividenduitkering aan aandeelhouders van het moederbedrijf. Dat meldt Distrifood

Medewerkers van de supermarkt zouden boos zijn omdat ‘zij worden afgescheept met een kleine tegoedbon te gebruiken bij bol.com; eigendom van AH’, zegt Michiel Al, vakbondsbestuurder. De brandbrief meldt verder dat de medewerkers extra beloond zouden moeten worden voor hun inzet gedurende de coronacrisis. De OR stelt dat de werknemers zich hebben weggecijferd, maar nu komt de extra winst bij de aandeelhouders te liggen. 

Volgens Marit van Egmond, ceo van Albert Heijn, is de dividenduitkering vorig jaar al afgesproken. De topvrouw laat wel weten in gesprek te zijn met andere supermarkten over een personeelsbonus. Daarnaast stelt ze dat de winst van Ahold Delhaize voornamelijk in Amerika is gemaakt en het concern vele verplichtingen heeft. “Maar klaarblijkelijk niet richting hun eigen mensen. Ik vind het een lauwe reactie”, zegt Al. 

Ahold Delhaize-ceo Frans Muller zei eerder in de Telegraaf wel dat de medewerkers van Albert Heijn extra beloond zouden worden.