De Beren hoopt dit jaar nog zijn eerste 'bezorgrestaurant 2.0' te openen. Dat vertelt algemeen directeur Melvin van der Wielen in een interview met RetailTrends. Het gaat om een nieuwe formule met een to go-functie.

"De 2.0-restaurants hebben een bezorgservice, maar je kunt er ook snelle gerechten afhalen. Daar is het menu op toegespitst", aldus Van der Wielen. De horecaketen wil deze filialen uitrollen naar NS-stations en andere high-traffic locaties, met als doel om meer omzetmomenten te creëren. "Op het gebied van to-go en ontbijt liggen nog kansen die we graag willen pakken." Het bedrijf heeft naar eigen zeggen al wat locaties op het oog, maar er zijn nog geen definitieve knopen doorgehakt.

De Beren nam onlangs de 22 bezorgrestaurants over die eigenaar Ad Schaap pakweg vijftien jaar geleden verkocht, om nog sneller te kunnen groeien. Het doel is om jaarlijks tien tot twaalf nieuwe bezorgrestaurants en minimaal tien 'gewone' restaurants te openen. RetailTrends vroeg directeur Melvin van der Wielen naar zijn verdere plannen met de keten en de impact van de coronacrisis op het horecabedrijf. Lees het hele verhaal hier.