VanHaren-moeder maakt toch nog kans op Brantano

VanHaren-moeder maakt toch nog kans op Brantano

Deichmann, moederbedrijf van vanHaren, lijkt toch nog een kans te maken om het failliete Brantano over te nemen. De beoogde overnamedeal met Ziengs Retail zit namelijk in het slop. Dat meldt De Standaard. 

Curatoren van Brantano hadden verwacht afgelopen maandagavond de overnamedeal met Ziengs rond te hebben, maar dat bleef uit. Het proces verloopt traag, zegt de krant. Deichmann had expliciet laten optekenen dat het bedrijf beschikbaar was voor de curatoren.

Deichmann lijkt nu de betere papieren te hebben voor de overname van Brantano. De moeder van vanHaren wil alleen de huurcontracten overnemen en vervolgens vanHaren-winkels maken van de filialen. Het dc van vanHaren in Tilburg zou in een tweede fase het logistieke centrum in Erembodegem vervangen en een veilinghuis zou de inboedel van Brantano opkopen.

“We willen de doorstart maken met winkelpersoneel van Brantano”, zei Krein Bons, ceo van Vanharen eerder. Wat er dan met de overige activiteiten zal gebeuren, is nog onduidelijk. Deichmann heeft als ceo voor de Belgische markt Bie Buelens op het oog. Buelens hielp vanHaren eerder de formule in de markt te zetten.
 

Foto: Google Streetview

Reacties 1


Machiel R 19 aug, 13:42

Groot respect voor dhr. Bons, nog meer als hij dit voor elkaar krijgt. Spreekt veel vertrouwen uit van de Duitse moeder in de Nederlandse organisatie.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!