Brancheorganisatie bouwmarkten blijft hameren op coronamaatregelen

Brancheorganisatie bouwmarkten blijft hameren op coronamaatregelen

Blijf de coronamaatregelen strikt hanteren en wijs klanten daar ook op. Die oproep doet brancheorganisatie VWDHZ aan bouwmarkten en doe-het-zelf-winkels.

Volgens VWDHZ-voorzitter Harm-Jan Stoter is dat nodig, omdat het aantal personen dat besmet is met het coronavirus deze zomer weer toeneemt. Bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken konden en kunnen volgens hem verantwoord openblijven als iedereen zich aan de regels houdt. Zo wordt er een limiet gesteld aan het aantal bezoekers en moeten klanten waar mogelijk een winkelwagentje gebruiken.

Stoter ziet dat het vooral aan het einde van de middag drukker wordt in de winkels. Tijdens de coronacrisis besloten veel formules de openingstijden te verkorten. Ze kunnen er nu toe overgaan ze weer te verruimen. In elk geval Hornbach doet dat. De bouwmarkten van de Duitse keten zijn vanaf maandag 31 augustus doordeweeks weer tot 21.00 uur open, net als voor de coronacrisis.

Stoter roept verder gemeenten op om eenduidig beleid te voeren. "Lokaal maatwerk kan gevraagd worden om effectief op te treden tegen het virus, maar dit dient wel te gebeuren op basis van heldere landelijke criteria. Anders dreigt er een lappendeken aan verschillende maatregelen.

Bij de VWDHZ zijn Intergamma (Gamma, Karwei), Praxis, Hornbach, DGN Retail (Hubo, Multimate) en Bauhaus aangesloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!