Er zijn voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus nodig voor de Designer Outlet in Roermond. Dat heeft voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bekendgemaakt, schrijft 1Limburg.

De veiligheidsregio ziet op dit moment geen aanleiding om maatregelen zoals een maximumaantal bezoekers in te stellen. Eerder deze maand bleek dat medewerkers van twee verschillende winkels in het outletcentrum, kledingwinkel Colin’s en schoenenzaak Stuart, besmet waren met het coronavirus. Vervolgens sloten de winkels hun deuren. 

Uit bron- en contactonderzoek van de GGD blijkt nu dat de winkelmedewerkers waarschijnlijk niet besmet zijn door winkelend publiek. "Het is zeer aannemelijk dat de besmettingen onder het winkelpersoneel hebben plaatsgevonden in de familiaire kring. Dus dan hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden", aldus Scholten.

De Designer Outlet nam eerder maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het aantal bezoekers wordt gemonitord en het centrum maakt gebruik van een wachtrijsysteem. Daarnaast geldt er sinds 12 augustus een mondkapjesplicht.