Braziliaans techbedrijf bezorgt maaltijden met drones

Braziliaans techbedrijf bezorgt maaltijden met drones

Het Latijns-Amerikaanse iFood start met maaltijdbezorging per drone in Brazilië. Daarvoor heeft het bedrijf toestemming gekregen van de nationale luchtvaartautoriteit, schrijft Springwise

De drone-maaltijdbezorging wordt als eerste gelanceerd in de stad Caminas, vlak bij het hoofdkantoor van iFood. Het bedrijf werkt samen met de Franse ontwikkelaar van drones Speedbird Aero voor de apparaten, die ieder negen kilo wegen en tot twee kilo aan maaltijden kunnen vervoeren over een afstand van maximaal 2,5 kilometer. De drones kunnen tot 120 meter hoogte vliegen.

De maaltijden worden niet tot aan de deur bezorgd, maar naar een centraal gelegen hub gebracht. Daar pikken bezorgers de bestelling op om deze naar de klant te brengen. IFood zegt de efficiency van de drones, die het voedsel binnen twee minuten naar de hub kunnen brengen, met deze ‘hybride’ benadering te kunnen maximaliseren.

Ook dichter bij huis experimenteren maaltijdbezorgers met drones. Zo liet Domino’s de apparaten in juni pizza’s bezorgen op het strand van Zandvoort. "Wanneer we daadwerkelijk met drones kunnen bezorgen, hangt onder andere af van wetgeving”, liet een woordvoerder destijds weten. 

Beeld: ter illustratie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!