Stella opent op 3 september een nieuw E-bike testcenter in het Duitse Herne. Het gaat om de tweede Duitse vestiging van de Nunspeetse fietsfabrikant. 

Het eerste Duitse testcenter is gevestigd in Nettetal. Stella noemt de nieuwe vestiging in het centraal gelegen Herne ‘de ideale uitgangspositie’ voor verdere uitbreiding in dat land. “Herne biedt de beste voorwaarden voor onze doelgroep en heeft een goede connectie met het Ruhrgebied”, zegt Marcos Perrez Herrera, directeur van de Duitse Stella-vestigingen. In het nieuwe filiaal geldt hetzelfde concept als in de Nederlandse testcenters. “Proefritten op de nieuwste e-bike modellen en servicebeurten zijn mogelijk in het E-bike testcenter, maar ook aan huis.”

Wel zegt Stella te investeren in een assortiment specifiek voor de Duitse markt. Zo zijn de modellen meer afgestemd op een heuvelachtig landschap. De fietsfabrikant laat weten de komende tijd nog meer Duitse vestigingen te willen openen. Daarnaast heeft Stella inmiddels vijf testcenters in België.

Lees ook: Zo groeide Stella binnen tien jaar uit tot marktleider