Amazon zet in het Verenigd Koninkrijk een speciaal team op om zijn bezorgrobot ‘Amazon Scout’ verder te ontwikkelen. De retailreus is momenteel op zoek naar engineers in de omgeving van Cambridge die zich op het project willen storten, meldt Charged Retail.

Het team zal nauw samenwerken met het Amazon Scout-onderzoekslab in Seattle, de Verenigde Staten, om nieuwe software te ontwikkelen die de bezorgrobot verder moet verbeteren. Zo moet er nog een manier gevonden worden waarop de robot in een woonwijk veilig rondom voetgangers, huisdieren en obstakels zoals vuilnisbakken kan navigeren.

“Onze investering in dit nieuwe Amazon Scout-team in het Verenigd Koninkrijk omvat tientallen nieuwe engineers en wordt gedreven door onze samenwerking met de gemeenschap van Cambridge.” Het bedrijf is met name op zoek naar softwareontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in robotica en autonome systeemtechnologie. Onlangs maakte Amazon al bekend op zoek te zijn naar tienduizend nieuwe medewerkers in het Verenigd Koninkrijk.