Twee van de drie oprichters van de failliete modeketen FNG, Dieter Penninckx en zijn vrouw Anja Maes, zijn vrijdag gearresteerd. Dat bevestigt het Antwerpse parket aan De Tijd. Penninckx en Maes zouden zich niet houden aan de voorwaarden van hun eerdere vrijlating.

Penninckx zit momenteel in de gevangenis op verdenking van fiscale fraude. Zijn vrouw en medeoprichter is onder elektronisch toezicht geplaatst. De twee werden, samen met de derde FNG-oprichter Manu Bracke, in augustus al eens opgepakt en verhoord. Het trio werd verdacht van valsheid in geschrifte, het indienen van valse jaarrekeningen, manipulatie van de beurskoers, misbruik van vennootschapsgoederen en belemmering van het onderzoek door de beurswaakhond FSMA.

Na onder meer huiszoekingen werden de drie FNG-oprichters vrijgelaten, maar onder strikte voorwaarden. Het Antwerpse parket wil niet zeggen op welke manier Penninckx en Maes die voorwaarden hebben geschonden.

FNG werd in augustus failliet verklaard omdat het zijn schulden niet kon aflossen. In België neemt het Nederlandse vanHaren veertig van de pakweg honderd winkels van dochterbedrijf Brantano over. De Nederlandse tak van FNG, met de merken Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss, werd eerder deze maand overgenomen door zakenman Martijn Rozenboom.