FNG-oprichters opnieuw gearresteerd

FNG-oprichters opnieuw gearresteerd

Twee van de drie oprichters van de failliete modeketen FNG, Dieter Penninckx en zijn vrouw Anja Maes, zijn vrijdag gearresteerd. Dat bevestigt het Antwerpse parket aan De Tijd. Penninckx en Maes zouden zich niet houden aan de voorwaarden van hun eerdere vrijlating.

Penninckx zit momenteel in de gevangenis op verdenking van fiscale fraude. Zijn vrouw en medeoprichter is onder elektronisch toezicht geplaatst. De twee werden, samen met de derde FNG-oprichter Manu Bracke, in augustus al eens opgepakt en verhoord. Het trio werd verdacht van valsheid in geschrifte, het indienen van valse jaarrekeningen, manipulatie van de beurskoers, misbruik van vennootschapsgoederen en belemmering van het onderzoek door de beurswaakhond FSMA.

Na onder meer huiszoekingen werden de drie FNG-oprichters vrijgelaten, maar onder strikte voorwaarden. Het Antwerpse parket wil niet zeggen op welke manier Penninckx en Maes die voorwaarden hebben geschonden.

FNG werd in augustus failliet verklaard omdat het zijn schulden niet kon aflossen. In België neemt het Nederlandse vanHaren veertig van de pakweg honderd winkels van dochterbedrijf Brantano over. De Nederlandse tak van FNG, met de merken Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Promiss, werd eerder deze maand overgenomen door zakenman Martijn Rozenboom.

Reacties

Werd tijd. Fijn om te lezen dat het parket deze zaak zo hoog oppakt en dit trio dat zoveel gezinnen ellende heeft toegebracht nu serieus aangepakt worden. Dat ze al hun "verdiende" miljoenen maar kwijtraken.

Geplaatst door Pieter Teren op 14 september 2020 om 10:22

Waar is de tijd gebleven dat onze branche in handen was van solide familiebedrijven, die gaven om het product dat ze verkochten. Deze kwestie is het zoveelste bewijs dat de kledingbranche in handen is gekomen van zelf verrijkende kapitalistische cowboys die erop uit zijn bedrijven op te kopen, leeg te zuigen en vervolgens failliet laten gaan. En de politiek laat het allemaal maar gebeuren !

Geplaatst door Adri Sebrechts op 14 september 2020 om 10:34

De solide familiebedrijven zijn helaas verdwenen omdat ze o.a. niet meer solide konden blijven door het veranderende koopgedrag van de consument ( waar ze overigens ook niet snel genoeg op konden inspringen ).
Veel consumenten gaan voor de laagste prijs door alleen te kopen in de uitverkoop, via internet of zeer goedkope ketens.
Dit zie je mede terug in de kleding van velen.
De "hobbezakken" op straat zijn nu meer regel dan uitzondering.
Niet de politiek zomaar de schuld geven......

Geplaatst door Frank de Hollander op 14 september 2020 om 10:42

Laatste nieuws

RetailTrends