Walmart kondigt bezorging met drones aan

Walmart kondigt bezorging met drones aan

Walmart wil in 2021 starten met bezorging via drones. De Amerikaanse winkelketen heeft een samenwerking met Zipline aangekondigd, een bedrijf dat met drones medische artikelen levert.

De techniek van Zipline biedt on-demand bezorging in minder dan een uur, schrijft Charged Retail. Walmart gaat volgend jaar experimenteren met het bezorgen van medische, gezondheids- en wellnessproducten in de staat Arkansas, vlak bij het hoofdkantoor in Bentonville. Als de pilot officieel van start is, kunnen klanten de producten bestellen via de app van Walmart. Medewerkers van een nabijgelegen winkel plaatsen de items in een Zipline-doos en bevestigen deze aan de drone.

Zipline is het tweede bedrijf gespecialiseerd in dronebezorging waarmee Walmart samenwerkt. Vorige week kondigde de retailer een pilot aan in samenwerking met Flytrex, waarbij klanten in North Carolina boodschappen en huishoudelijke artikelen kunnen laten bezorgen door drones. Onlangs kreeg ook concurrent Amazon toestemming van de Amerikaanse toezichthouder om de eerste proeven te starten met zijn bezorgdrones.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!