Burberry gaat modeshow livestreamen via Twitch

Burberry gaat als eerste luxemerk zijn modeshow livestreamen op het videoplatform Twitch, wegens de coronamaatregelen. De collectie voor de lente/zomer van 2021 wordt op 17 september digitaal gepresenteerd.

Volgers kunnen de virtuele modeshow bijwonen op het Twitch-account van Burberry en kunnen deze vanuit meerdere hoeken bekijken. Met de chatfunctie van Twitch kunnen ze ook reageren op de show, voor een ‘persoonlijke, inclusieve ervaring’. 

“Twitch ontgrendelt een nieuwe plek waar onze community elkaar digitaal kan ontmoeten en een virtueel plekje kan bemachtigen bij onze liveshow”, aldus chief marketing bij Burberry Rod Manley. Door de samenwerking met Twitch is de modeshow van het Britse luxemerk niet meer exclusief, maar toegankelijk voor iedereen.

Burberry zet steeds meer in op technologie. Eerder dit jaar lanceerde het modehuis zijn eerste ‘social store’ in samenwerking met WeChat.
 

Reacties 1


Jorn Findhammer 16 sep, 10:36

Waar Twitch voorheen puur voor gamers was, vinden steeds meer live events plaats op dit platform. De corona crisis heeft Twitch geen windeieren gelegd.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!