VanMoof haalt nog eens 34 miljoen euro groeigeld binnen

VanMoof heeft opnieuw tientallen miljoenen aan groeigeld opgehaald. Met een investering van 40 miljoen dollar (ruim 33 miljoen euro) komt het totaal opgehaalde bedrag door de fietsfabrikant uit op ruim 61 miljoen euro.

De investering komt van Norwest Venture Partners, Felix Capital en Balderton Capital. Enkele maanden geleden haalde het Amsterdamse merk voor e-bikes nog 13,5 miljoen dollar aan groeigeld op om internationaal uit te kunnen breiden, met name in Noord-Amerika, Europa en Japan. 

VanMoof is naar eigen zeggen het snelst groeiende e-bikemerk ter wereld. De vraag naar elektrische fietsen nam door de coronacrisis explosief toe. De fietsfabrikant spreekt van een omzetgroei van 220 procent ten opzichte van vorig jaar en verkocht in de eerste vier maanden van dit jaar meer fietsen dan in de twee jaar daarvoor bij elkaar opgeteld. Met de huidige investering wil VanMoof aan de toegenomen vraag voldoen en de levertijden verkorten, maar ook werken aan de bouw van een reeks ‘service-oplossingen’.

RetailTrends sprak oprichters Ties en Taco Carlier eerder dit jaar voor het maartnummer. Lees het hele interview hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!