AH en Lidl roepen personeel op om mondkapje te dragen

AH en Lidl roepen personeel op om mondkapje te dragen

Albert Heijn en Lidl raden hun winkelpersoneel vanaf deze week aan om een mondkapje te dragen. Dat zeggen de supermarktketens tegen Distrifood

De ketens geven hiermee gehoor aan de oproep van premier Mark Rutte om in alle publieke binnenruimtes, waaronder supermarkten, een mondkapje te dragen. Het gaat hierbij niet om een verplichting, maar om een 'dringend advies'.

Hoewel Albert Heijn zijn medewerkers adviseert om de oproep na te leven, ligt het uiteindelijke besluit bij henzelf. De supermarktketen zegt ook geen klanten te zullen weigeren wegens het niet dragen van een mondkapje. Plus, Jumbo en Coop geven geen mondkapjesadvies aan hun medewerkers.

Reacties 16


Roy Pietersen 2 okt, 10:39

Deze supermarkten zouden zich.eens beter in de materie moeten verdiepen i.p.v. blind achter degene aanlopen die het hards roeptoetert: Het dragen van een niet medisch mondkapje heeft tot gevolg dat het zuurstofgehalte in het bloed daalt. Dit kan leiden tot hypoxie. Hypoxie is een conditie waarbij weefsels in het lichaam als geheel of in een bepaald deel van het lichaam niet voorzien worden van voldoende zuurstof. Daarnaast zorgt een mondkapje ook voor ophoping van koolstofdioxide (CO2); hypercapnie. M.a.w. het vergiftigd gezonde mensen! Jouw medewerkers, waar je als werkgever zorg voor dient te dragen...


Jan Oevermans 2 okt, 13:59

Wat eeen bullshit Roy Pietersen. Een wappie van de bovenste orde.


Martina Kemmerling 2 okt, 18:14

Nou hier de jumbo wel.als fb voor de klanten


Martina Kemmerling 2 okt, 18:14

Oh en de plus hier ook.en wij wonen zuidlimburg en niet randstad


Peter Jansma 2 okt, 21:29

Super dat deze supermarktketens een goed voorbeeld geven. We zijn vandaag toevallig bij twee supermarkten binnengelopen voor boodschappen. Lidl werden mondkapjes gebruikt, bij de ander niet. Opvallend was dat bij lidl veel klanten ook met mondkapje winkel de, bij de ander bijna niemand. Goed voorbeeld doet dus volgen. Bewonderingswaardig dat AH en Lidl dit instelt


Gea Steunenberg 3 okt, 09:42

Roy Pietersen,
hoe moet dat dan met al dat xorgpersoneel, artsen, verplegend, noem maar op. Als zij allen vergiftigd worden., alle jaren, hoe kan het dan dat allemaal gezond rondlopen


John Eves 3 okt, 15:02

Als je een wegwerp mondkapje neemt merk je er bijna niets van, ook niet in de ademhaling.
En geloof alle spookverhalen dat het niets uithaalt niet.
Op grond van al het wetenschappelijk onderzoek dat tot op heden is gedaan draagt het dragen van een mondkapje wel degelijk bij aan het minder snel verspreiden van het virus omdat het druppels kan tegenhouden.
Hoe meer mensen het mondkapje dragen hoe groter het effect.
Dat is dan ook de reden dat de WHO het advies geeft mondkapjes te dragen.
Natuurlijk is het voor iedereen even wennen, in Azie is het heel gewoon en hier is het virus bijna overal onder controle.
Dus gewoon doen.... Denk niet alleen aan jezelf maar ook aan een ander.


R de Bruin 4 okt, 09:20

@Gea Steunenberg, Roy Pietersen heeft gelijk en het vergelijk wat u trekt betreffende medisch personeel klopt niet, u moet even goed lezen wat hij schrijft, Roy Pietersen heeft het over NIET medische mondkapjes en het medisch personeel draagt medische monkapjes waar filters in zitten. Het is inderdaad bewezen dat het langer dan twee uur achter elkaar dragen van een niet medisch mondkapje kan leiden tot een tekort van opname van co2 in het bloed, wat vervolgens weer kan leiden tot zuurstof tekort met alle gevolgen van dien, ernstige vermoeidheid, hoofdpijn of zelfs erger.En ik vindt het absurd dat het personeel de hele werkdag met veel ongemakken die ontaarden in klachten en uitval, mondkapjes moet dragen om de klant te beschermen, als er al een plicht zou moeten komen, wat volgens grondwet 10 niet mogelijk is, zou deze er zeker niet voor het personeel moeten zijn, iedereen die voor is als klant hoeft er geen 8 uur mee te lopen, dus ik adviseer al die klanten ook een dag 8 uur lang een mondkapje te dragen, mag drie kwartier tussentijds af voor de lunch en koffiebreak, en dan even laten weten hoe het gaat.


Carin van Tol 4 okt, 10:29

Wat geweldig he die mondkapjes, inmiddels zijn er al 4 kinderen aan dood gegaan. Al kijken ze mij aan ik vertik het om er 1 te dragen, mijn gezondheid staat op nummer 1 en dat is wel zonder mondkapje.
Mensen in de zorg gebruiken medische mondkapjes die zijn kwalitatief beter dan geen medische daar zit het verschil in en ze wisselen ze om de 3 uur.


Annette Seuren 4 okt, 13:32

Carin van Tol en R de Bruin:

Carin: Er zijn geen 4 dode kinderen.
Een kind van 13 is in de schoolbus overleden. Doodsoorzaak na autopsie onbekend. Geen aanwijzingen voor zuurstofgebrek of te veel co2.
Tweede en derde kind bestaan niet, zijn verzonnen door Bodo Schiffmann. Hij zegt de verhalen uit eerste hand te kennen maar zegt dat men hem niet naar bronnen moet vragen!

R de Bruin: medische mondmaskers op de IC hebben een filter.

Chirurgen dragen simpele mondmaskers zoals tandartsen ze ook dragen. Die voor ons ook beschikbaar zijn.

Als de chirurg urenlang kan opereren dan kunnen wij er ook boodschappen mee doen.

In die maskers die ze op de ic dragen is het lastig ademhalen. Er zitten hele goede filters in, en juist die zouden het volgens jouw theorie moeilijk moeten maken om co2 kwijt te raken. En om genoeg zuurstof binnen te krijgen...
Maar guess what: onderzoek heeft aangetoond dat ook deze maskers niet tot ophoping van co2 leiden.
Onderzoek kun je online vinden.
Op de website van 3m (specialist in maskers) vind je hier ook heel veel info over.


Rita van der teems 7 okt, 08:41

Van dissel en Hugo en Rutte hebben zelf gezegd dat mondkapjes niet helpen. Maar Hugo zegt dat hij dit doet om te experimenteren
Hoe dom kan je dan zijn om die dingen op je gezicht te zetten.
Ze zijn ook nog eens gevaarlijk.
Domme mensen die dit dragen.


Machteld Koning 7 okt, 19:19

Bij AH Laren, grotendeels bemenst doir jongeren draagt niemand een mondkapje (1 op kin). Op mijn klacht daar over bij de servicebalie werd schouderophalend gezegd dat het ze niet kan worden verplicht. Schokkend! Zeker ook omdat mn de jongeren het virus verspreiden


Renate Koning 8 okt, 20:46

Mondkapjes moeten weg is levensgevaarlijk heb zelf astma en als ik een mondkap opzet krijg ik al een aanval want je krijgt geen zuurstof je ademt heel de tijd alleen je eigen adem in wat verzuring van je lichaam kan veroorzaken en erger. ik adviseer geen mondkapjes op te zetten


Hannie Vos-Ros 11 okt, 12:02

helaas, ook personeel van AH Kerkelanden Hilversum doet niet aan mondkapjes, vanochtend explosie van vakkenvullers (die nota bene tegen klanten zeggen "ga es effe aan de kant"), maar werkelijk niemand van personeel , van vakkenvullers, cassieres tot versbalie medewerkers, draagt een mondkapje. Als het gevraagd wordt van de klanten zou ook personeel zo beleefd moeten zijn. Ook winkelwagentjes wordt geen oog op gehouden, of schoongemaakt, laat staan dat er iemand bij de ingang staat om te kijken hoeveel mensen er in de winkel zijn.


Ans jansen 15 okt, 14:31

Mondkapjes zijn inmiddels een politiek middel om te peilen hoever mensen nog in pas willen lopen.
In Rotterdam en Amsterdam destijds heeft het gemeente bestuur duidelijk aangegeven dat het een experiment is om het gedrag te beïnvloeden. Dit is dus nu weer! Onze grondwet zegt dat we ons mogen kleden zoals we dat zelf willen. Niet medische mondkapjes is dan een kledingstuk. Dit is een nederlands grondrecht. Als mondkapjes echt helpen om het virussen uit te bannen dat hadden we in maart ermee moeten beginnen. Maar nu 8 maand verder is het niets anders dan weer een grootschalig experiment. Zorgen dat je genoeg frisse lucht in ruimtes hebt. Ziekenhuizen in het algemeen, hebben de beste luchtfiltersystemen van alle zorginstellingen en openbare ruimten. Vervuilde lucht een tijd lang in ademen daar wordt je ziek van. Daar gaan ook onze ouderen aan dood. Op deze instellingen is jaren lang bezuinig door deze overheid (Kabinetten VVD etc) De binnenruimtes worden slecht gefilterd en gelucht.


T Van der Steen 4 nov, 19:31

Niet medische kapjes werken niet. Daar zijn Rutte, De Jonge en RIVM het over eens. Zoals Van Dissel zegt: "Als 200.000 mensen 14 dagen een kapje dragen voorkom je héél misschien 1 besmetting." Maar wat is een besmetting? De PCR Test kan dat niet vast stellen. Ook daar zijn medici incl RIVM het over eens. Je voorkomt dus niets met de kapjes, behalve dat het volk leert gehoorzamen zodat er niet te veel gezeurd wordt als de vaccins verplicht worden. Voor evenementen is dat al bepaald en zal gevolgd worden door stadions, bibliotheken, vliegvelden etc. Tot het niet meer mogelijk is met de maatschappij mee te dragen zonder vaccin. Dus een voordeel hebben de kapjes niet maar wel nadelen. Kortom, beetje dom he, zo een muilkorfje.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!