Pets Place wil de komende jaren het aantal filialen fors uitbreiden. "We willen naar 220 tot 240 winkels", zegt ceo Ard Malenstein tegen De Telegraaf. Nu zijn dat er nog 175.

"Dat is een flinke uitdaging, maar we zien dat als wij een nieuwe winkel openen het meteen goed loopt", aldus Malenstein. In het westen en noorden van het land ziet hij nog voldoende ruimte. Daarnaast gaat Pets Place door met het vergroten van winkels, zoals Malenstein eerder al tegen RetailTrends zei.

Op termijn wil Pets Place ook in België winkels openen. "Vooral in steden met meer dan 40 duizend inwoners." Sinds vorig jaar heeft Pets Place al een webshop voor de zuiderburen. Als België een succes wordt, wil Malenstein ook andere markten veroveren. "We zullen ons daarna richten op Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk."

Door de coronacrisis ziet Pets Place de verkopen flink groeien. Malenstein verwacht een omzet van 250 miljoen euro, tegen 180 miljoen een jaar eerder. Dierensuper Jumper profiteert ook van de coronacrisis en wil ook meer winkels, zei het bedrijf eerder tegen RetailTrends.