AH, Dirk en Dekamarkt houden tweede ouderenuurtje op vast tijdstip

Albert Heijn, Dirk en Dekamarkt hebben op vaste tijden een tweede ouderenuurtje ingevoerd in al hun filialen. Dat bevestigen de ketens tegenover NU.nl.

Tijdens de persconferentie vorige week maandag drong premier Mark Rutte er op aan dat supermarkten twee keer per dag een ouderenuurtje zouden invoeren, waarbij alleen ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid hun boodschappen kunnen doen. 
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) liet vorige week weten dat het eerste ouderenuurtje tussen 7.00 en 8.00 uur 's ochtends wordt gehouden. Wanneer het tweede uurtje plaatsvindt, wordt aan de ketens zelf overgelaten. 

Albert Heijn laat nu weten ook tussen 8.00 en 9.00 een ouderenuurtje in te lassen voor al zijn filialen. Datzelfde geldt voor Dekamarkt. De supermarkten van Dirk zijn tussen 19.00 en 20.00 uur uitsluitend toegankelijk voor ouderen.

Plus, Jumbo en Aldi laten de winkeliers zelf bepalen wanneer ze een tweede ouderenuurtje houden. "Het kan per gebied heel erg verschillen waar behoefte aan is", aldus een woordvoerder van Plus. "Zo is er landelijk afgesproken dat er een ouderenuurtje is van 7.00 tot 8.00 uur in de ochtend, maar als dat voor de lokale markt niet prettig is, dan mogen de winkeliers daarvan afwijken."

Reacties 13


Barro Kok 6 okt, 10:58

Ik snap het tijdslot van 07:00 tot 08:00 niet. Veel (kwetsbare) ouderen hebben 's morgens best wel wat tijd nodig om de dag te kunnen beginnen, of zijn hierin afhankelijk van de Thuiszorg. Een moment later op de dag lijkt me voor deze doelgroep veel prettiger.


Alice Van heusden 7 okt, 13:46

Zo stom dit uurtje op dit tijdstip oudere mensen willen helemaal niet zo vroeg vooral niet nu het weer donker is 10 tot 11 zou veel beter zijn en de eerste x werkte dit tijdstip ook niet


Arie Van reenen 7 okt, 21:29

Idd dit tijdstip slaat alles..moet de thuiszorg dan half in de nacht
Opstaan om die mensen op tijd in de winkel te hebben Nederland is finaal van het padje af.


Eva Koeree 7 okt, 23:02

Ah ging eerst om 8 uur open,enzijn dus eerder open gegaan maar voor wie!!?? Wij komen zo vroeg niet,maar daar hebben ze maling aan.Ze doen zogenaamd wat gevraagd wordt,en hebben maling aan de ouderen besteden toch niet genoeg.


B S 7 okt, 23:37

Ik snap de ophef hierover niet zo goed. Ik werk zelf in een supermarkt en het uurtje van (nu) 7 tot 9 word juist gretig gebruik van gemaakt door ouderen. Die vinden het allen geen enkel probleem dat het aan de vroege kant is. Daarnaast kan je gewoonweg niet zomaar een winkel om bijvoorbeeld 12 uur dichtgooien voor alles en iedereen behalve ouderen (en zorg). Je krijgt discussie aan de deur, je moet ineens iedereen boven de leeftijd de winkel uit trappen. Dat gaat never nooit werken. Het is geven en nemen, kijk dus een gegeven paard niet in de bek. Dat je tussen 7 en 9 komt is niet verplicht, kom dan op een ander relatief rustig moment je boodschappen doen die momenten zijn er in elke winkel overigens.


Henny Ver 8 okt, 09:20

Van 7 tot 9, is een redelijke tijd maar bij Dirk is het tweede uur van 19uur tot 20 uur.
Dan is het al donker dan ga je als oudere niet meer over straat
Is weer niet over nagedacht.
Jammer hoor


H.S. Dalen-Schooleman 8 okt, 10:48

Jammer dat de vakken zo vroeg nog half leeg zijn en dat de paden geblokkeerd worden door kletsende vakkenvullers


Fred Smit 8 okt, 12:20

Was vanochtend om 8:30 uur bij AH. Geen bejaarde te vinden in de winkel.


Wil Veelen 8 okt, 15:23

Heb de hele dag de tijd, dus sta ik niet zo vroeg op. Als ik om 8 uur al boodschappen moet doen is de dag wel erg lang


Peter Droog 9 okt, 09:34

Was vanmorgen om 8.15 uur bij AH in de winkel voor het ouderenuurtje, maar tot mijn verbazing was de winkel voor iedereen geopend!AH communiceerd ouderenuurtje verlengd tot 9.00 uur in alle winkels!Hoe kan dit?


Albert Hein 9 okt, 12:41

De AH Rotterdam Argonautenweg heeft er lak aan niks geen ouderen uurtje ik vrouw van 71 vroeg opgestaan om mijn wekelijkse boodschappen te doen, compleet met handschoenen ,mondkapjes etc. In de aanslag, de winkel vol met o.a. Schoolgaande jeugd die hun snoep lunch gaan kopen, moeders met kinderen in hun boodschappen, karretje voor ze naar school gebracht worden, niks afstand houden, kortom de oudere mijden de winkel .omdat deze AH weet te vertellen wij Kunnen deze doelgroep niet weigeren. Niks deurbeleid, schone karretjes bekijk het maar. Dan maar naar de concurrent gaan die wel de regels naleven. Je moet je diep schamen AH


S M 11 okt, 19:39

Inderdaad AH heeft overal schijt aan, bevorderen van corona vinden ze belangrijker !! AH Lorentzplein den haag is helemaal erg, personeel houd geen afstand omdat ze het niet interesseert. Er staan geen waarschuwingen meer op de grond, desinfectie is altijd leeg en mandjes en karretjes worden niet ontsmet !! Winkel beheerder is de slechtste in zijn soort, omzet is belangrijker dan de gezondheid van zijn klanten enof personeel. Schaam je eikel, een beetje vent vertegenwoordigd zijn zaak met respect naar de klanten !!!


Christ van denBosch 22 jan, 20:41

Wat is ouderenuurtje, welke leeftijd is daar aan gebonden? 23, geen jeugdloon meer, dus ben je voor veel werkgevers te oud, dus ook ouderen uurtje. 25+, 30+, 40+ of 50+?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!