Albert Heijn, Dirk en Dekamarkt hebben op vaste tijden een tweede ouderenuurtje ingevoerd in al hun filialen. Dat bevestigen de ketens tegenover NU.nl.

Tijdens de persconferentie vorige week maandag drong premier Mark Rutte er op aan dat supermarkten twee keer per dag een ouderenuurtje zouden invoeren, waarbij alleen ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid hun boodschappen kunnen doen. 
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) liet vorige week weten dat het eerste ouderenuurtje tussen 7.00 en 8.00 uur 's ochtends wordt gehouden. Wanneer het tweede uurtje plaatsvindt, wordt aan de ketens zelf overgelaten. 

Albert Heijn laat nu weten ook tussen 8.00 en 9.00 een ouderenuurtje in te lassen voor al zijn filialen. Datzelfde geldt voor Dekamarkt. De supermarkten van Dirk zijn tussen 19.00 en 20.00 uur uitsluitend toegankelijk voor ouderen.

Plus, Jumbo en Aldi laten de winkeliers zelf bepalen wanneer ze een tweede ouderenuurtje houden. "Het kan per gebied heel erg verschillen waar behoefte aan is", aldus een woordvoerder van Plus. "Zo is er landelijk afgesproken dat er een ouderenuurtje is van 7.00 tot 8.00 uur in de ochtend, maar als dat voor de lokale markt niet prettig is, dan mogen de winkeliers daarvan afwijken."