MS Mode vorig jaar flink in het rood

MS Mode vorig jaar flink in het rood

MS Mode heeft vorig jaar slecht gepresteerd. De damesmodeketen noteerde een negatief ebitda van 3,6 miljoen euro. Dat maakte moederbedrijf Coolinvestments dinsdag bekend. In 2018 was er nog een brutobedrijfswinst van een miljoen euro.

MS Mode kampte met een te grote en verouderde voorraad. Het wegwerken ervan, via leegverkoop met zeer hoge kortingen, had een enorm negatief effect op omzet en marge. Daarnaast werd er fors geïnvesteerd om de operationele inefficiency aan te pakken en om de keten gereed te maken voor een nieuwe omnichannelstrategie. Zo zijn internet en wifi in alle winkels aangepakt en zijn nieuwe kassasystemen geïnstalleerd. In de laatste vier maanden verbeterden de resultaten. De omzet kwam uiteindelijk uit op 122,7 miljoen euro, bijna 3,5 miljoen minder dan het jaar ervoor. De online-omzet steeg van 15,6 naar 16,5 miljoen euro, 13,4 procent van de totale omzet.

Zusterbedrijf America Today heeft een stabiel jaar achter de rug. De ebitda bedroeg 2,8 miljoen euro, tegen 2,7 miljoen in 2018. De omzet bleef gelijk: 58,2 miljoen euro. De online-omzet steeg van 11,3 miljoen naar 12,6 miljoen euro, 21,6 procent van de totale omzet.

Voor zowel MS Mode als America Today begon 2020 goed. In de eerste twee maanden viel de omzet hoger uit dan een jaar geleden. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Toen de winkels medio maart dichtgingen, werden de ketens teruggeworpen op de online-omzet. Ook sinds de heropening van de winkels wordt er meer via de webshop besteld dan voorheen - en dat blijft vermoedelijk zo - maar het lijkt volgens Coolinvestments onvermijdelijk dat MS Mode en America Today over 2020 een negatief resultaat zullen behalen. "Het volledige stilvallen van de omzet in het voorjaar laat zich, ondanks de steunpakketten van de overheid, moeilijk repareren."

Reacties 1


Joost Kriek 6 okt, 15:12

Nederlandse modeconcerns in het middensegment hebben geen bestaansrecht meer. Kwestie van tijd tot zowel MS en America Today failliet gaan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!