Marqt verwacht een positief bedrijfsresultaat neer te zetten

Biologische supermarkt Marqt verwacht eind dit jaar een positief bedrijfsresultaat neer te zetten. Dat vertelt directeur Erik Does in het oktobernummer van RetailTrends. 

Sinds Does vorig jaar het noodlijdende Marqt overnam, is er veel veranderd binnen de supermarkt. Zo is het hoofdkantoor verhuisd en is kritisch naar de operatie van de supermarktketen gekeken. "Het gebrek aan synergie dat Marqt in de oude situatie had, met een te grote overhead, deed hen financieel de das om", vertelt Does. De doorgevoerde aanpassingen bij de retailer lijken volgens hem nu al hun vruchten af te werpen.

Udea, het moederbedrijf van Marqt en Ekoplaza, werkt ondertussen aan een nieuw krattenmagazijn voor het duurzame distributiecentrum. Ook investeert het concern in technologie, ict en nieuwe winkels. Daardoor lopen de schulden op. "We hadden het ook allemaal kunnen leasen. Dan heb je geen tientallen miljoenen schuld", zegt Does. Toch vindt hij dit een beter pad. "We accepteren meer schuld, maar dat wil niet zeggen dat we niet gezond zijn."

Lees in het oktobernummer van RetailTrends over hoe ook retailers met een duurzame missie hun idealen moeten betalen. Nog geen member? Kijk dan hier.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!