Topman Ekoplaza: 'Laat ook personeel met milde coronaklachten werken'

Medewerkers met milde coronaklachten zouden aan het werk moeten kunnen. Dat vindt algemeen directeur Erik Does van Ekoplaza en Marqt.

Does zegt dat hij alle zeilen bij moet zetten om de winkels open te kunnen houden. Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels zitten er op dit moment veel mensen verplicht thuis. "Sommige winkels gaan later open, of gaan zelfs eerder dicht. Dat is op dit moment jammer genoeg de realiteit. Datzelfde geldt voor de bezetting in onze magazijnen", zegt hij tegen BNR Nieuwsradio.

Does zou daarom graag zien dat personeel met milde klachten aan de slag mag. Hij verwacht dat klanten daar begrip voor hebben. "Ik denk dat we het goed zouden kunnen toelichten aan mensen. Dat we misschien zouden zeggen van: Oké, als je je kwetsbaar voelt of tot een kwetsbare groep behoort, dan hebben we voor jou andere openingstijden en gaan we het op die manier proberen."

Reacties 4


Lion Nussbaum 4 feb, 10:46

ja maar ook als je familie corona heeft en zelf geen klachten hebt
daarnaast ik respecteer iedereen zijn mening om je wel of niet te laten vaccineren maar kies je daar zelf voor
vind ik niet dat de werkgever daar voor moet opdraaien geen booster ok maar dan vakantiedagen opnemen
en niet de werkgever laten betalen als je er zelf voor kiest om geen booster of je te laten vaccineren


P Jansen 4 feb, 13:25

Er zijn nu ook een hoop mensen die zich laten testen en dan tegen hun werkgever zeggen ze besmet zijn met Corona!
Dan denken ze zo lekker een weekje chillen binnen!😂😂😂😂😱


Leonard Van Liere 4 feb, 14:28

Wonderlijke oproep van iemand die een gezondheidswinkel vertegenwoordigt. Als klant wil ik veilig kunnen winkelen en niet geholpen worden door iemand met lichte coronaklachten. De wereld op zijn kop. Simpel zat. Schijnbaar is het begrip gezondheid bij de heer Does van ondergeschikt belang. Is dat dezelfde winkel die mij oproept om vooral gezond te leven en te eten?


Max VanDuyn 4 feb, 22:24

Daar zit ik echt op te wachten. Een kassamedewerker die even over mijn boodschappen kucht… Het probleem is en dat durven veel werkgevers niet hard op te zeggen dat veel werknemers misbruik maken van de regels. Als ik me moet laten testen dan kan ik met een beetje slim invullen van postcodes zo een afspraak regelen maar alle medewerkers doen er dagen over…

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!