Personeel van supermarktkteten Hoogvliet krijgt over 2019 geen winstdeling uitgekeerd. De stevige investeringen in onder meer een hypermodern distributiecentrum liggen daaraan ten grondslag, meldt Distrifood.

Hoogvliet meldt dat in een brief aan het personeel, die het vakblad in handen heeft. De brief is al in april verstuurd. Commercieel directeur Rutger van den Bout in een toelichting aan Distrifood: "Hoogvliet heeft een totaalpakket aan emolumenten, waar ook een winstdeling deel van uitmaakt. We zijn bezig met een grote transitie. Investeringen die ons klaar moeten maken voor de toekomst. Daarover spelen we intern open kaart."

In de brief staat dat de komende twee jaar om dezelfde reden vermoedelijk ook geen winstdeling wordt uitgekeerd. Van den Bout zegt dat zoiets van jaar tot jaar wordt bekeken. "Wat in de brief stond, is de verwachting van toen. Met de wetenschap van nu kan dat weer anders zijn." Hoogvliet maakte vorige week bekend dat het personeel een coronabonus krijgt. Na die bekendmaking speelden medewerkers de brief over de winstdeling door aan Distrifood.