Russische supermarkt lanceert variant op Amazon Go

Russische supermarkt lanceert variant op Amazon Go

De Russische supermarktketen X5 heeft voor het eerst een onbemande, kassaloze winkel geopend. Het Pyaterochka-filiaal staat in Moskou en doet denken aan de gemakswinkels van Amazon Go. 

Het gaat om een pilot bedoeld om 'een nieuwe generatie shoppers aan te spreken, die de voorkeur geven aan snelle, contactloze aankopen'. De winkel is zo'n tachtig vierkante meter groot en is zeven dagen per week geopend, van 7.00 uur tot middernacht. 

Klanten kunnen de winkel betreden door een QR-code in de bijbehorende app te scannen. Daarna kunnen ze kiezen uit een assortiment van zo'n negenhonderd producten, waaronder ook versproducten en verse koffie. Klanten kunnen vervolgens automatisch betalen via de app, maar ook met hun bankpas, Apple Pay of Google Pay. Ook is er een self-service checkout in de winkel aanwezig. Sensoren houden de ingang, uitgang en de locatie van klanten (inclusief het naleven van de social distancing-maatregelen) in de gaten. Slimme camera's controleren ondertussen welke items in het winkelmandje worden gelegd, net als bij de Amazon Go-filialen. 

Als de proef succesvol is, wordt gekeken naar eventuele uitbreiding van het concept. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!