Tesco lanceert trial met drones in Ierland

Tesco heeft een trial met drones gelanceerd in Ierland. De apparaten bezorgen boodschappen van klanten in County Galway, meldt The Irish Times. 

Het is de eerste keer dat Tesco drones inzet om bestellingen af te leveren. Daarvoor werkt het bedrijf samen met bezorgdienst Manna. Klanten kunnen bestellen via de FlipDish-app, waar ze kunnen kiezen uit zevenhonderd verschillende producten van de supermarktketen. De bestellingen kunnen binnen een halfuur bezorgd worden en klanten kunnen hun bestelling real-time volgen in de app. De trial heeft een looptijd van meerdere maanden.

De Britse supermarktketen lanceerde in september het 'Red Door'-project dat in het teken staat van innovatie en technologie. Onderdeel daarvan was de oprichting van het nieuwe Group Innovation-team. Daarnaast introduceerde het bedrijf eerder elektronische 'stoplichten' in al zijn filialen om drukte te voorkomen.

Naast Tesco kondigden onder meer de Amerikaanse retailreuzen Amazon en Walmart bezorging met drones aan. In Nederland experimenteerde Domino's eerder met pizzabezorging per drone.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!