Colruyt gaat nog meer de strijd aan met Albert Heijn

Colruyt gaat nog meer de strijd aan met Albert Heijn

Als Albert Heijn korting aanbiedt in België, biedt supermarktketen Colruyt die korting ook aan in al zijn winkels. Zo wil de retailer de strijd aangaan met Albert Heijns expansie in België. Dat meldt De Tijd

Colruyt voert de kortingen niet alleen door in winkels die naast een Albert Heijn liggen, maar in al zijn filialen. "Albert Heijn heeft intussen 53 winkels en is daarmee in heel Vlaanderen actief", zegt Colruyt-directeur Chris van Wettere. In de praktijk reageerden de meeste Colruyt-winkels al op de kortingen van Albert Heijn. "Er zijn nog maar enkele Colruyts over die niet dicht in de buurt van een Albert Heijn liggen. Nu reageren die ook."

De maatregelen worden niet doorgevoerd in Wallonië en Brussel. De prijzen in Brusselse en Waalse filialen die dicht bij een Albert Heijn liggen, dalen echter wel. "Het is de nabijheid van de concurrentie die telt, niet de taalgrens", zegt Van Wettere. 

Colruyt wil weinig loslaten over het effect van de maatregel op de winst, al lijkt het weinig impact te hebben op de cijfers. "We zijn hier goed op voorbereid. Het is eigenlijk business as usual."

De komst van Albert Heijn in België zette de winstmarges van Colruyt onder druk en nu ook Jumbo aan terrein wint bij onze zuiderburen heeft Colruyt er nog een concurrent bij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!