Als Albert Heijn korting aanbiedt in België, biedt supermarktketen Colruyt die korting ook aan in al zijn winkels. Zo wil de retailer de strijd aangaan met Albert Heijns expansie in België. Dat meldt De Tijd

Colruyt voert de kortingen niet alleen door in winkels die naast een Albert Heijn liggen, maar in al zijn filialen. "Albert Heijn heeft intussen 53 winkels en is daarmee in heel Vlaanderen actief", zegt Colruyt-directeur Chris van Wettere. In de praktijk reageerden de meeste Colruyt-winkels al op de kortingen van Albert Heijn. "Er zijn nog maar enkele Colruyts over die niet dicht in de buurt van een Albert Heijn liggen. Nu reageren die ook."

De maatregelen worden niet doorgevoerd in Wallonië en Brussel. De prijzen in Brusselse en Waalse filialen die dicht bij een Albert Heijn liggen, dalen echter wel. "Het is de nabijheid van de concurrentie die telt, niet de taalgrens", zegt Van Wettere. 

Colruyt wil weinig loslaten over het effect van de maatregel op de winst, al lijkt het weinig impact te hebben op de cijfers. "We zijn hier goed op voorbereid. Het is eigenlijk business as usual."

De komst van Albert Heijn in België zette de winstmarges van Colruyt onder druk en nu ook Jumbo aan terrein wint bij onze zuiderburen heeft Colruyt er nog een concurrent bij.