Marks & Spencer noteert voor het eerst rode cijfers

Marks & Spencer noteert voor het eerst rode cijfers

Marks & Spencer noteert voor het eerst in bijna honderd jaar rode cijfers. Het Britse warenhuis leed in het eerste halfjaar, dat eindigde op 26 september, een verlies van 87,6 miljoen pond (97,3 miljoen euro).

In dezelfde periode vorig jaar noteerde Marks & Spencer nog een winst van 158,8 miljoen pond. Door de coronacrisis zag het warenhuis met name de verkoop van kleding instorten. In de winkels in grote stadscentra daalde de verkoop van kleding tussen juli en september zelfs met ruim vijftig procent. De omzet uit voedsel (waarvoor M&S sinds 2019 samenwerkt met onlinesuper Ocaodo) steeg daarentegen met 2,7 procent, maar de totale omzet van het warenhuis daalde met 15,8 procent. Die kwam uit op bijna 4,1 miljard pond. 

Toch noemt ceo Steve Rowe de cijfers 'beter dan verwacht'. Het warenhuis rekende eerder nog op een omzetdaling van 22,8 in plaats van 15,8 procent. "Dit laat de veerkracht van ons bedrijf zien", aldus de topman over de resultaten. 

Het is de eerste keer sinds de oprichting in 1926 dat het Britse warenhuis verlies rapporteert. In augustus schrapte Marks & Spencer ruim zevenduizend banen wegens de crisis.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!