VanMoof verwijdert 'snelle modus' voor e-bikes in Europa

VanMoof verwijdert de modus voor trapondersteuning tot 32 kilometer per uur bij zijn nieuwe e-bikes in Europa. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Volgens de Europese regelgeving mogen elektrische fietsen trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur hebben. 

De Nederlandse fietsfabrikant voert de aanpassingen door nadat meerdere Duitse klanten boetes kregen. Volgens een woordvoerder werkt VanMoof aan een software-update om dit bij zijn nieuwe modellen te voorkomen. Het bedrijf maakt later deze maand meer bekend over het nieuwe beleid. 

In de Verenigde Staten is trapondersteuning tot 32 kilometer per uur wel toegestaan, vandaar dat de e-bikes van VanMoof ook die ‘snelle modus’ hebben. In Europa gelden bij snelheden tussen de 25 en 45 kilometer per uur echter de regels voor speed-pedelecs, zoals het verplicht dragen van een helm, een (bromfiets)rijbewijs en een verplichte WA-verzekering. Op dit moment krijgen Europese VanMoof-klanten alleen een waarschuwing in de app wanneer ze de toegestane snelheid overtreden.
 

Reacties 2


Leon Dorsey 5 nov, 11:17

Alles moet maar kunnen in dit maffe NL, doe is normaal joh, van moof.....


Eilko Knoop 5 nov, 20:49

Nog snel even een “oude” versie kopen....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!