Google Pay bij drie Nederlandse banken van start

De kleine banken bunq, N26 en Revolut bieden sinds dinsdag in Nederland Google Pay aan. Klanten kunnen met de dienst contactloos betalen in winkels en webshops.

De Google Pay-app is hier niet beschikbaar, maar klanten van bunq, N26 en Revolut kunnen binnen de app van hun bank een kaart toevoegen aan Google Pay. Google Pay is te gebruiken in alle winkels die betalingen met Mastercard en Visa accepteren. Grote banken in Nederland ondersteunen de dienst nog niet. ABN Amro zegt op Twitter volgend jaar met informatie te komen.

Volgens Google is de behoefte om digitaal te kunen betalen flink toegenomen. "41 procent van alle mensen die normaliter met contant geld afrekenen probeerde tijdens de pandemie een contactloze kaart uit. 35 procent van alle kaarthouders voegde een kaart aan hun digitale wallet toe."

De meeste Nederlandse banken ondersteunen sinds vorig jaar al Apple Pay, de vergelijkbare dienst van Apple voor iPhones. Ook Garmin Pay voor smartwatches is bij diverse banken hier beschikbaar.

 

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!