FNV: nieuwe cao non-food rampzalig

FNV: nieuwe cao non-food rampzalig

Vakbond FNV is niet te spreken over de nieuwe cao voor de non-foodsector. "Deze plannen zijn rampzalig", zegt de grootste bond van Nederland in reactie op het akkoord dat brancheorganisatie INretail sloot met vier andere vakbonden.

Als de leden ermee instemmen, geldt de cao voor ruim 170 duizend werknemers. De nieuwe cao Retail Non-Food loopt van 1 januari 2021 tot 1 juli 2022. Er is afgesproken dat de schaallonen twee keer per jaar worden verhoogd met het percentage waarmee het wettelijk minimumloon stijgt. Volgens de FNV gaan medewerkers er per saldo op achteruit, omdat de pensioenen duurder worden.

INretail sloot het akkoord met CNV Vakmensen, De Unie, AVV en RMU Werknemers. Vanwege de coronacrisis wilden de sociale partners snel tot overeenstemming komen. "Als sectorvertegenwoordigers kunnen we ons geen slepende discussies veroorloven", zeiden de onderhandelaars. De FNV roept leden van de andere bonden op tegen te stemmen. De bond zet met een loonstijging van vijf procent veel hoger in. Volgens de FNV moet dat een eerste stap zijn op weg naar een wettelijk minimum uurloon van ten minste veertien euro per uur.

Reacties 4


Diederik Vaassen 19 nov, 12:20

Ik vind het rampzalig dat ik verplicht dien mee te doen met een pensioenfonds wat in stand wordt gehouden door de FNV bejaarden.


Machiel R 19 nov, 13:08

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Machiel R 19 nov, 13:11

De werknemers bijdrage stijgt 0,375%, die van de werkgevers 1,875%. A.u.b. wel transparant communiceren FNV!


Marcel S 19 nov, 19:41

Toch heeft het FNV een punt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!