Albert Heijn hanteert in een flink deel van zijn winkels ruimere openingstijden in aanloop naar kerst. Ongeveer 250 winkels gaan zelfs tijdelijk tot twaalf uur ’s nachts open, vertelde ceo Marit van Egmond woensdag tijdens een digitale persbijeenkomst.

Albert Heijn verruimt ook de openingstijden van veel andere vestigingen, zodat bijna alle supermarkten in ieder geval tot tien uur ’s avonds open zijn. Daarover zijn afspraken gemaakt met gemeenten. Albert Heijn hoopt zo de drukte in de winkels maximaal te spreiden in aanloop naar de feestdagen. Om diezelfde reden worden houdbare producten al eerder in de aanbieding gedaan, in de hoop dat mensen die al wat langer van tevoren kopen.

Albert Heijn gaat verder ook elke zondag online bestellingen leveren, net als op Tweede Kerstdag. Daarmee hoopt de retailer de sterke groei van de webshop te kunnen bijbenen. “We zitten online al op meer dan een miljard euro omzet”, zegt Van Egmond. Met de opening van drie nieuwe Home Shop Centers heeft Albert Heijn zijn capaciteit voor onlinebestellingen dit jaar al bijna verdubbeld. Een achtste locatie zal volgens de ceo niet lang op zich laten wachten.

Van Egmond kondigde verder de nieuwe assortimentslijn AH Culii aan. Die moet consumenten jaarrond helpen om snel een culinaire maaltijd op tafel te zetten die bij het seizoen past. Producten van deze lijn zijn voor het eerst te vinden in de kersteditie van Allerhande die begin december verschijnt.