Alle winkels van Gamma en Karwei blijven tweede kerstdag dicht. De directie van de bouwmarkten doet dit naar eigen zeggen om het personeel rust te gunnen, meldt het AD.

Ceo Harm-Jan Stoter van moederbedrijf Intergamma wijst erop dat het voor de medewerkers een bijzonder en druk jaar is geweest. Het bedrijf zegt daarom tijdens de feestperiode iets terug te willen doen. "Op tweede paas- en kerstdag trekken consumenten er altijd massaal op uit en die drukte willen we onze medewerkers dit jaar besparen. Zo is er tijd voor een welverdiende kerst, thuis met familie."

In België blijven op 2 januari ruim vijfhonderd winkels van de Colruyt Group dicht. De supermarktketen zegt zo de medewerkers in de winkels te bedanken 'voor hun uitzonderlijke prestaties het afgelopen jaar'. Het personeel krijgt een extra betaalde verlofdag. Het betreft de winkels en afhaalpunten van Colruyt, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Fiets! en Dreambaby. Winkels van zelfstandige ondernemers blijven wel open.