Bouwmarkten Gamma en Karwei dicht op tweede kerstdag

Alle winkels van Gamma en Karwei blijven tweede kerstdag dicht. De directie van de bouwmarkten doet dit naar eigen zeggen om het personeel rust te gunnen, meldt het AD.

Ceo Harm-Jan Stoter van moederbedrijf Intergamma wijst erop dat het voor de medewerkers een bijzonder en druk jaar is geweest. Het bedrijf zegt daarom tijdens de feestperiode iets terug te willen doen. "Op tweede paas- en kerstdag trekken consumenten er altijd massaal op uit en die drukte willen we onze medewerkers dit jaar besparen. Zo is er tijd voor een welverdiende kerst, thuis met familie."

In België blijven op 2 januari ruim vijfhonderd winkels van de Colruyt Group dicht. De supermarktketen zegt zo de medewerkers in de winkels te bedanken 'voor hun uitzonderlijke prestaties het afgelopen jaar'. Het personeel krijgt een extra betaalde verlofdag. Het betreft de winkels en afhaalpunten van Colruyt, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Fiets! en Dreambaby. Winkels van zelfstandige ondernemers blijven wel open.

Reacties 4


Cok Arkesteijn 26 nov, 10:41

Het is bijna aandoenlijk dat een directie in de doe het zelf Retail iets doet om hun medewerkers/sters te behagen!
Dat komt uiterst weinig voor in deze sector en überhaupt in de totale Retail!!


Marcel S 26 nov, 22:10

Op zich een zeer nobele daad, maar wat doen we met zondag 27 december?? Lekker in de file naar de Gamma?? Het doet mijn een beetje denken aan Deen; eerst vroeger dicht bescherming van personeel en vervolgens eerste Kerstdag open. Gamma directie toon echt lef, zondag 27 december ook dicht.


Twan Bergsma 27 nov, 07:49

Mooi gebaar! Dit jaar eenmalig landelijk invoeren voor de gehele detailhandel. Een lock down weekend. Zou de overheid dit aandurven?


Arjo de Roon 30 nov, 16:14

Zouden ze dicht blijven als de concurrentie wel gewoon open is? En het zijn allemaal franchisers, gaan die er allemaal in mee?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!