INretail: hogere tegemoetkoming schoenen- en kledingwinkels

Mode- en schoenenwinkels hebben een hogere tegemoetkoming in de vaste lasten nodig. Daarop dringt brancheorganisatie INretail opnieuw aan.

Voor de gehele retailsector geldt nu een tegemoetkoming van vijftien procent, maar kleding- en schoenenwinkels hebben met veel hogere lasten te maken. Uit CBS-cijfers blijkt dat voor deze branches de vaste lasten goed zijn voor een kwart van alle kosten. Juist kleding- en schoenenwinkels hebben het nu heel zwaar. Zo viel de omzet voor kledingzaken in oktober volgens het CBS bijna negentien procent lager uit, die van schoenenwinkels zeventien procent. INretail heeft zelf nog dramatischere cijfers.

Verder vindt INretail dat seizoensinvloeden een rol moeten spelen bij coronaregelingen. Zo zien gespecialiseerde wintersportzaken hun omzetten wegvallen doordat er nauwelijks ski-artikelen worden verkocht. "Door omzetten te middelen over een heel jaar, demp je de omzetpieken uit de decembermaand in de berekening en dat benadeelt de ondernemer enorm."

Reacties 1


E. Luiks 1 dec, 12:44

Je kunt natuurlijk discusieren over de vijftien procent, maar de Nederlandse overheid dient gewoon haar verantwoordelijkheid te nemen. Neem een voorbeeld aan de Duitse overheid en vergoed de brutowinst van de verloren omzet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!