Mondkapjesplicht zorgt niet voor problemen, wel verwarring rond handhaving

Op de eerste dag van de mondkapjesplicht zijn voor zover bekend geen grote problemen geweest in winkels. Dat blijkt uit een rondgang langs brancheorganisaties en retailers.

"De invoering van de plicht loopt super soepel", zegt brancheorganisatie INretail. Ook bij Action verliep het in de 395 winkels naar wens. "Dus zonder noemenswaardige incidenten", meldt een woordvoerder. "Klanten waren over het algemeen heel goed op de hoogte, er is niet heel veel discussie geweest."

In de supermarkten van Deen zijn de eerste ervaringen ook positief. De enkele klant die geen mondmasker draagt, wordt aangesproken en krijgt een gratis mondkapje.

Ook bij de Raad Nederlandse Detailhandel, waarbij vooral grootwinkelbedrijven zijn aangesloten, zijn "geen grote escalaties" bekend. Wel is er volgens directeur Eus Peters wat verwarring over de handhaving. Hij wijst erop dat de buitengewoon opsporingsambtenaren hebben laten weten dat ze de eerste twee weken alleen waarschuwingen uitdelen. "Wij gaan de komende twee weken met de boa's uitvissen hoe wij het beste kunnen helpen bij het toezicht tot naleving."

Meer en uitgebreidere reacties op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!