Ook Jumbo wil weer alcohol verkopen na 20.00 uur

Steeds meer supermarkten pleiten voor het opheffen van het verbod op alcoholverkoop in de avonduren. Na Vomar en Deen sluit ook Jumbo zich aan bij deze oproep.

“We roepen klanten al op om hun boodschappentrips te spreiden, zodat we het aantal klanten in de winkel tot een minimum beperken”, aldus een woordvoerder tegen het AD. Het alcoholverbod na 20.00 uur helpt daar niet bij, zegt ze. “Zeker niet in aanloop naar kerst.”

Het verbod op de verkoop van alcohol werd half oktober van kracht om te voorkomen dat mensen ’s avonds huisfeestjes zouden organiseren. Brancheorganisatie CBL riep het kabinet twee weken geleden al om het alcoholverkoopverbod in de aanloop naar kerst op te heffen. 

Een woordvoerder van het ministerie van Economische zaken zegt tegen het AD dat het verzoek van de sector bekend is. “We zijn erover in gesprek, maar het is onderdeel van de besluitvorming over de coronamaatregelen die op 8 december bekend gemaakt zullen worden. Daar kunnen we niet op vooruitlopen.”
 

Reacties 2


Reinder Koornstra 4 dec, 10:47

Natuurlijk willen ze dat!
Want zonder die alcohol zijn de uren na 20:00 uur natuurlijk niet rendabel! Maar onze supers mógen na 20:00 uur gewoon open, ze hóeven niet!
En de claim dat ze daardoor de aankopen spreiden is ook maar een aanname!
En natuurlijk is de geplande winst voor 2020 natuurlijk allang binnen, dus failliet gaan ze beslist niet door deze restrictie!


Angela Heijn 5 dec, 13:20

Het gaat niet alleen over de omzet van alcohol.
Ook de problemen die het personeel heeft met klanten.
Niet iedereen is zo aardig tegen het winkelpersoneel. Als je al aangeeft dat iemand verplicht een winkelwagentje moet meenemen, word je al uitgescholden. Dan gaan de ministers maar in een winkel werken, weten ze ook hoe het is om agressieve klanten te hebben. Volgens mij is het beter dat de supermarkten 2 weken dicht gaan. Dan weten ze hoe belangrijk het is dat er supermarkten zijn. Maar dan ook niet online boodschappen kunnen doen. Hoeft iedereen in het nieuwe jaar niet op dieet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!