Ook geen sigaretten meer bij AH to go op NS-stations

Ook geen sigaretten meer bij AH to go op NS-stations

De NS stopt per 1 januari 2021 met de verkoop van tabak bij alle AH to go-winkels op het station. In april deed het spoorwegbedrijf sigaretten al in de ban bij de Kiosk en de StationsHuiskamer. 

De nieuwe maatregel past volgens NS bij de stappen die het bedrijf samen met ProRail zet om ervoor te zorgen dat alle stations rookvrij zijn. “Even een sigaretje opsteken in de trein behoort al sinds 2004 tot het verleden”, zegt Anneke de Vries, directeur stations en lid van de Raad van Bestuur bij NS. “Wij vinden dat sigaretten ook niet meer thuis horen in onze stationswinkels.” 

Het bedrijf zegt zo te willen bijdragen aan een rookvrije generatie. Uiteindelijk wil NS dat op het station helemaal geen rookwaren meer verkrijgbaar zijn. Het spoorwegbedrijf is hierover in gesprek met zijn huurders en zegt geen nieuwe contracten meer te sluiten met huurders die wel tabak willen aanbieden.

Onlangs meldden Haagse bronnen aan RTL Nieuws dat supermarkten vanaf 2024 mogelijk helemaal geen sigaretten meer mogen verkopen. De verkoop van rookwaar zou over drie jaar alleen nog toegestaan zijn bij tankstations en tabaksspeciaalzaken, als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis ligt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!