Boeren blokkeren opnieuw dc en bezoeken Jumbo-topman thuis

Boeren blokkeren opnieuw dc en bezoeken Jumbo-topman thuis

Net als vrijdag en in het weekeinde hebben boeren maandagmorgen een distributiecentrum van een supermarkt geblokkeerd. Dit keer ging het om een dc van Jumbo in Breda. Ook gingen boeren naar het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd.

De boeren blokkeren met tientallen trekkers de in- en uitgang van het dc. Ze vinden onder meer dat supermarkten te weinig voor hun producten betalen. "Jumbo zet alles en iedereen onder druk en haalt desnoods levensmiddelen uit het buitenland en dat levert ons niks op", zei een actievoerders tegen Omroep Brabant.

Ook meldde zich een delegatie bij het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd in Veghel. Van Eerd sprak een kwartier met de boeren en nam contact op met brancheorganisatie CBL. Een woordvoerder van de boeren zei tegen Omroep Brabant dat het 'een goed gesprek' was.

Eerder waren er al blokkades bij andere dc's van Jumbo, Albert Heijn en Lidl. Volgens De Gelderlander leidde dat hier en daar tot lege schappen in winkels. Ook zijn duizenden online bestelde boodschappen niet bezorgd.

Archieffoto

Reacties 1


Joris Drievliet 14 dec, 11:16

Tja, moet je in quarantaine, bestel je dus noodgedwongen de boodschappen online want je mag niet naar de supermarkt, krijg je dit.
Overigens geheel eens dat boeren een goede prijs moeten krijgen, maar de manier waarop de actie gevoerd wordt levert geen draagvlak op bij het volk vrees ik.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!