Net als vrijdag en in het weekeinde hebben boeren maandagmorgen een distributiecentrum van een supermarkt geblokkeerd. Dit keer ging het om een dc van Jumbo in Breda. Ook gingen boeren naar het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd.

De boeren blokkeren met tientallen trekkers de in- en uitgang van het dc. Ze vinden onder meer dat supermarkten te weinig voor hun producten betalen. "Jumbo zet alles en iedereen onder druk en haalt desnoods levensmiddelen uit het buitenland en dat levert ons niks op", zei een actievoerders tegen Omroep Brabant.

Ook meldde zich een delegatie bij het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd in Veghel. Van Eerd sprak een kwartier met de boeren en nam contact op met brancheorganisatie CBL. Een woordvoerder van de boeren zei tegen Omroep Brabant dat het 'een goed gesprek' was.

Eerder waren er al blokkades bij andere dc's van Jumbo, Albert Heijn en Lidl. Volgens De Gelderlander leidde dat hier en daar tot lege schappen in winkels. Ook zijn duizenden online bestelde boodschappen niet bezorgd.

Archieffoto