Honderden winkels met pakketpunt vanaf maandag dicht

Honderden winkels met pakketpunt vanaf maandag dicht

Zeker honderden winkels met een pakketpunt zijn vanaf maandag niet meer open. Zowel Primera als Audax (Bruna, AKO en The Read Shop) sluit het merendeel van de winkels, meldt de NOS.

Tijdens de lockdown mogen de winkels van de overheid openblijven, maar ze mogen geen producten verkopen. Volgens een woordvoerder van Audax is het niet uit te leggen dat mensen wel postzegels mogen kopen, maar geen ansichtkaart. Dat leidt tot onbegrip in de winkels. Daarnaast is het economisch ook niet aantrekkelijk om open te blijven. De extra vergoeding die de pakketpunten van PostNL krijgen, is volgens de winkels niet voldoende.

Primera zegt dat de meeste van zijn 520 winkels dichtgaan. Bij Audax gaat het eveneens om honderden zaken. Ook een groot deel van de honderden franchisers houdt het volgens Audax voor gezien.

Reacties 6


Karel Karel 18 dec, 16:48

En dat omdat de regering het toelaat dat de supermarkten en Kruidvat wel non food mogen verkopen. Kan iemand mij trouwens vertellen waarom de slijterijen open mogen en de tabakszaken niet en coffeeshops weer wel


Jacqueline Bogardy 18 dec, 19:07

Er klopt iets niet. Vandaag was ik bij De Kruidvat en kon ik alles kopen. Alles! Dus uit de hele winkel! Non-Food en Food. Wat ongelooflijk oneerlijk is dat tegenover alle ondernemers die met hun voorraad blijven zitten. Alle vaste lasten lopen door. Naar mijn mening heeft de regering geen moed om gewoon te zeggen:
Alleen Apotheken en drogisterijen open voor medicatie en zelfzorgmiddelen.
Alleen benzinestations open voor brandstof
Alleen supermarkten voor levensmiddelen en geen nonfood.

Weet u hoe het voelt om twee winkels te hebben en zo'n hand om je nek te voelen terwijl je 10 jaar! keihard hebt gewerkt voor de overheid (ons collectieve systeem) en ons dagelijks brood?


Freek Hilgerdenaar 18 dec, 21:46

Ongelooflijk dat je retail nederland naar de klote helpt. Wat moet je straks met al die lege winkels en al dat werkeloos personeel.


Freek Hilgerdenaar 18 dec, 21:48

Dames voor de middag boodschappen doen, genderneutraal na de middag en de heren savonds.


Marion Dröge 21 dec, 12:46

Echt niet te begrijpen! De drukte bij de servicebalie van supermarkten hebben wachtrijen voor tabak en staatsloten! Dit noem ik NIET coronaproof!
De tabakspeciaalzaken moeten dicht , afhaalbalie mag niet en coffeshops wel afhaal!
En de slijterijen wel open, omdat zij in oktober al gelobbyd hadden! CBL bedankt voor jullie macht!


Michel Minneboo 22 dec, 07:47

Een ondernemer van bruna vertelde me dat er iemand een pakketje kwam brengen, en kocht wat kerstzegels, maar hij had eigenlijk ook nog printpapier nodig. De ondernemer zei hem dat hij dat helaas niet mocht verkopen, maar de klant kon het wel bestellen via internet,en dan zou het pakketje per post komen. De volgende dag stond de klant er weer, en kwam een pakketje halen....en jawel hoor het bestelde printpapier, want het pakketje paste niet door de brievenbus.....en nu mocht de ondernemer het pakketje wel meegeven...hoe krom is dit ??????????

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!