Het personeel van WE Fashion is het belangrijkste element dat het bedrijf vormgeeft. “Het houdt me continu bezig”, zegt ceo Joris Aperghis in het decembernummer van RetailTrends.

Aperghis zegt in zijn werk bovengemiddeld veel tijd aan personeel te besteden. “Waar mensen dingen maken, collecties bedenken, vormgeven – cruciaal.” Ook het type mens dat bij de modeketen past en hoe hij ervan kan zorgen die aan te trekken, het motiveren van mensen en zorgen voor goede beoordelingstechnieken houdt hem veel bezig.

De ceo omschrijft WE Fashion als een bedrijf met een inclusieve cultuur en diverse medewerkers. “Zeventig procent van onze medewerkers is vrouw, ook in leidinggevende functies. Dat heeft ook zeker zijn weerslag op onze bedrijfscultuur.”

Zelf heeft Aperghis nooit een carrièreplan gemaakt. Die behoefte heeft hij naar eigen zeggen nooit gehad omdat veel afhankelijk is van geluk. “Ik heb redelijk wat geluk gehad.” 

Lees het volledige interview met Joris Aperghis, waarin hij uitgebreid terugblikt op zowel zijn carrière als het afgelopen jaar. Nog geen member van RetailTrends, kijk dan hier.