'Virtueel shoppen wordt in 2021 nog groter'

'Virtueel shoppen wordt in 2021 nog groter'

Virtueel shoppen wordt volgend jaar nog groter. Dat stelt futurist Christian Kromme in het decembernummer van RetailTrends. “De digitale experience wordt steeds rijker en augmented- en virtual reality zullen steeds meer de standaard worden.”

Door de coronacrisis nam virtueel winkelen het afgelopen jaar een vlucht. Steeds meer consumenten omarmen de technologie, bleek eerder uit onderzoek van GetApp. Zo heeft ruim veertig procent van de Nederlandse consumenten interesse om bijvoorbeeld een bepaald product virtueel te ‘passen’. 

Mede door dergelijke technologieën verwacht Kromme dat privacy volgend jaar een nog groter issue wordt, ook in de retail. “Zeker naarmate bedrijven meer informatie opslaan om hun aanbod voor jou te personaliseren.” 

Het is dus belangrijk dat retailers hun zaakjes goed op orde hebben, benadrukt de futurist. “We zien dat consumenten steeds minder loyaal zijn aan retailers, vooral online. Naast prijs wordt privacy een overweging bij het kiezen voor een webshop.” Dat geldt nog meer bij een techniek als de virtuele paskamer, waarbij de consument een scan laat maken van zijn hele lichaam. “Daarom moeten merken vertrouwen wekken bij de consument.” Welke ontwikkelingen verwacht Kromme nog meer op techgebied? Lees hier het hele artikel. 
 

Reacties 2


PeterJan van der Vliet 1 jan, 22:27

Virtual reality zal voorlopig online niet zo'n vlucht nemen op retail gebied, de meerderheid van de consumenten heeft geen virtual reality bril. Heel anders is dat met augmented reality, daarvoor heb je slechts je smartphone nodig. De consument kan het artikel al in zijn eigen omgeving bekijken tot in elk detail. Hierdoor zullen 'kijk' aankopen kleiner worden en een behoorlijke besparing worden gerealiseerd op de retouren. https://prowings.nl/3d-voorbeelden/


E. van Deursen 7 jan, 12:13

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!