Jumbo draagt exploitatie 44 La Place-restaurants over

Jumbo wil de exploitatie van 44 La Place-restaurants overdragen aan horeca- en cateringspecialist Vermaat Groep. Het supermarktbedrijf blijft eigenaar van het merk en behoudt zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties.

Jumbo zegt zich zo verder te kunnen focussen op de uitbreidingsplannen van de gemaksformule La Place Express en de uitrol van La Place-producten in de supermarkten. Samen met Vermaat wordt het restaurantconcept verder doorontwikkeld. Vorige maand werd een aangepaste formule gepresenteerd.

De plannen moeten onder meer nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. Als dat gebeurd is, zouden de 44 restaurants per 1 april kunnen worden overgedragen aan Vermaat. De 1300 medewerkers behouden hun huidige arbeidsvoorwaarden. Ook gaat een deel van de medewerkers op het La Place-servicekantoor over naar Vermaat.

Jumbo nam La Place bijna vijf jaar geleden over uit de boedel van het failliete V&D. Door de coronacrisis bleef de omzet vorig jaar steken op vijftig miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog 165 miljoen euro was.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!