Coop ziet omzet met 200 miljoen stijgen

Ook supermarktketen Coop presteert goed in de coronacrisis. De omzet steeg vorig jaar met bijna 200 miljoen naar 1,74 miljard euro, een toename van zestien procent.

Daar moet wel een kanttekening bij worden geplaatst: 2020 kende 53 weken, een week meer dan 2019. Coop meldt niet wat de stijging zou zijn als die extra week niet zou zijn meegeteld.

Online nam de omzet met vijftig procent toe. De hoogte wordt niet genoemd. Het aantal klanten verdrievoudigde. Om aan de groei te kunnen voldoen, opende Coop eind december in Almere een distributiecentrum voor online boodschappen.

Maandag meldde Jumbo al een forse omzetgroei. De omzet steeg met vijftien procent naar 9,7 miljard euro.

Reacties 2


Frits Vries 5 jan, 18:56

Zorgelijk.de omzet blijft in verhouding met andere supermarkten aan de lage kant.
Ik zou als eerste je goed in de markt zetten met de wekelijkse reclames en dan niet van 1.00 naar 0.99.durf te stunten en er wordt meer besteed in je winkels


Edwin Landzaad 22 mei, 23:13

Ik wordt ook altijd heel blij van die vrije handelaren die met groente en fruit staan te stunten pal voor de deur van de grote jongens, prijzen flink lager en ook vaak nog prima kwaliteit !
Of neem die Turkse/Marokkaanse winkels met hun lage prijzen/prima kwaliteit aardappels, uien, eieren, vlees,kruiden ! Omzetten buitenlandse food ondernemers zijn praktisch niet in te schatten, maar mag wel aannemen dat het om vele miljarden gaat per jaar ! Kunnen Hollandse supermarkten nog flink van leren met hun overdreven prijsbeleid !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!