Twee onderdelen van NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps, maken mogelijk een doorstart. Curator Nils Reerink is hierover in gesprek met het management, zegt hij desgevraagd tegen RetailNews.

Het distributiecentrum en het hoofdkantoor werden eind vorig jaar failliet verklaard. Er werkten 116 mensen. Het faillissement was aangevraagd door het bedrijf zelf. Directeur Martijn Rozenboom wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer was weggevallen. Daardoor konden de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. De winkels, waar 365 mensen werken, vallen buiten het faillissement.

De curator is positief over de kansen op een doorstart. "Het is duidelijk dat dit stuk van de organisatie nodig is om straks, als de winkels weer opengaan, door te kunnen draaien. Maar in welke vorm en met hoeveel mensen, daar kan ik nog geen uitspraken over doen." Reerink hoopt dat daar volgende week duidelijkheid over komt. Hoe zo'n doorstart eruit kan komen te zien, zal ook afhangen van de vraag of de lockdown na 19 januari wordt verlengd.

NXT Fashion nam begin september Miss Etam en het veel kleinere Steps over na het faillissement van de Vlaamse modegroep FNG, net als de merken Expresso, Claudia Sträter en Promiss. Expresso en Claudia Sträter werden al snel doorverkocht aan de Van Uffelen Groep. Promiss is in november overgenomen door het Belgische Paprika.