HEMA-topman woedend over 1+1-actie Albert Heijn

HEMA-topman woedend over 1+1-actie Albert Heijn

UPDATE: Jegen zegt dat de kou uit de lucht is na een 'goed gesprek' met Albert Heijn.

HEMA-topman Tjeerd Jegen haalt op LinkedIn uit naar Albert Heijn. Steen des aanstoots is een 1+1-actie bij non-foodartikelen.

Wie bij de supermarktketen een badmat of een handdoek van het merk Walra koopt, krijgt de tweede gratis. "Dit is blijkbaar retailsolidariteit midden in een lockdown waarbij niet-essentiële winkels gesloten worden en de supermarkten niet-essentiële non-foodproducten in de ramsj gooien." Hij eindigt met een cynisch bedankje aan het adres van ceo Marit van Egmond van Albert Heijn, ceo Wouter Kolk van Ahold Delhaize Europa en ceo Frans Muller van Ahold Delhaize. "Dank voor jullie steun!"

Een woordvoerster van Albert Heijn zegt dat het om een actie van vorige week gaat. De folder was volgens haar al gedrukt voordat niet-essentiële winkels de deuren moesten sluiten. "We verkopen alleen regulier non-foodassortiment en zijn terughoudend in de communicatie hierover richting klanten."

Sinds vorig jaar heeft HEMA schappen met non-foodartikelen in supermarkten van Jumbo, inmiddels in iets minder dan de helft van de bijna zevenhonderd winkels. Een eerder aangekondigde samenwerking met Albert Heijn ging niet door.

Reacties 11


c.t. de koning 11 jan, 11:23

Actie van ah voelt niet netjes, maar een handdoeken actie vergt een voorbereiding van maanden
dat weet Tjeerd ook, maar heel de sluiting is niet correct
Laten we me kaar helpen om te overleven, want ook AH is gebaad bij een gezonden winkelstraat


Pascal Vaassen 11 jan, 11:26

Wat een calimero verhaal. Hema kan prima online zelfde acties genereren.Of gooi je spullen in de Jumbo neer. Deze meneer heeft bijna heel de Hema kapot gemaakt inclusief compleet wazig beleid wat wegtrekt van de originele Hema strategie. Stop met klagen en ga ondernemen.


Hans Spekman 11 jan, 11:42

Absoluut een slechte actie van AH . Dit mag men de heer Kolk etc zeker aanrekenen. Zeker met zijn verleden in de Textiel had hij hier alert op kunnen zijn. Anderzijds moet de heer Jegen m.i. niet te veel krokodillentranen laten. Hij kan inderdaad misschien wel bij de Jumbo terecht maar ook de Hema heeft in de eerste dagen van de winkel lockdown nou niet bepaald solidariteit uitgestraald met hun mede-winkeliers. Verder vind ik de cynische opmerking van de heer Jegen niet passen bij een CEO van zo'n concern. Pak de telefoon en los het op met AH zou ik zeggen. de lijntjes liggen er.


L van Breukelen 11 jan, 12:26

Beste Lezer,

Een AHXL in Nielsen 4 heeft haar boekenafdeling etc. gewoon open.
Terwijl er een;
i bestemming(WABO etc) is op uitgeven voor Drogist,
i i maar die is op deze plek er NOOIT.. gekomen.


H Jannes 11 jan, 12:48

Hier in Duitsland is de Action gewoon open voor zijn levensmiddelen en drogisterij art. De rest is afgesloten.
Bij grote Hema's moet dit toch ook kunnen en ook voor Wibra, Action en andere gelijksoortige winkels. Kruitvat verkoop ook alles gewoon door???


Marcel Karst 11 jan, 13:15

Ik vind dit geen schoonheidspriis hebben voor AH en vanuit de overheid is het meten met twee maten!
Op het moment dat de lockdown in ging, werden o.a. Hema verzocht de food, en care verkoop te staken! ik zie niet in waarom AH zijn niet essentiële nonfood dan zou mogen handhaven.
Gelijke monniken gelijke kappen!


Marita Greven 12 jan, 16:08

Hier moet ik even in de bres springen voor AH die doen ook nog eens wat voor hun Klanten, buiten Corona kun je er altijd iets proeven bij de kaas of vleesafdeling, of nu hadden ze bvb tablet chocolade wat de klanten gratis mee mogen nemen dat zie je bij andere winkels nooit. Dus niet zeuren we zitten in het zelfde boot.


Marcel AH 12 jan, 18:29

Foei Tjeerd,

Nu huilie huilie doen? Waar was je toen jouw winkeltje open mocht blijven en anderen moesten sluiten? Zag jouw toen ook niet voorop in die strijd gaan om niet soort gelijke producten te verkopen.
Bij opening de Hema nog maar even boycotten zal nog wel een tijdje een naar luchtje hangen.


Meriam Veldboer 12 jan, 19:54

Wel een hele sneue actie dit. Als de Hema er voor zorgt dat ze voldoende voorraad hebben in hun webshop kunnen we als Hema fans gewoon online kopen. Alle kaarsen uitverkocht?


HD HD 12 jan, 22:42

Grote jongens? aan het Puberen!!


Aha Han 14 jan, 18:19

Sorry, deze opmerkingen voelen hypocriet. HEMA heeft in de periode dat ze open waren ook welness en beaty producten verkocht. Welness centra, kappers en schoonheidssalons waren ook dicht en konden deze omzet ook goed gebruiken. HEMA dacht op dat moment ook niet aan die bedrijven.
Supermarkten hebben nu eenmaal ook een klein pakket kon food.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!