HEMA-topman: 'Kou is uit de lucht na gesprek met Albert Heijn'

HEMA-ceo Tjeerd Jegen heeft een gesprek gehad met Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europa. Aanleiding was de 1+1 handdoeken-actie van Albert Heijn waar Jegen zich op LinkedIn boos over uitliet.

Jegen beschuldigde Albert Heijn van een gebrek aan solidariteit in de lockdown door non-foodproducten in de aanbieding te doen. Hij bindt nu in en schrijft in een nieuwe LinkedIn-post dat de kou uit de lucht is na het gesprek met Kolk. "Mijn bericht gaat niet zozeer over HEMA en AH", stelt hij in zijn nieuwe bericht. Het gaat volgens hem om de gesloten non-foodwinkels waar omzet is weggevallen en nieuwe voorraden van de nieuwe collecties blijven binnenkomen. "Het is wrang als andere winkels gaan stunten met producten die onze sector normaal verkoopt. Natuurlijk juich ik gezonde concurrentie toe, maar midden in een pandemie zou solidariteit moeten prevaleren." 

Naar aanleiding van het gesprek met Kolk gaat Albert Heijn aan collega-supermarkten vragen terughoudend te zijn, volgens Jegen 'een goed voorbeeld van samen optrekken in deze tijd'. 

Verder zegt Jegen dat hij wil dat klanten op afspraak pakketten mogen afhalen in de winkels. "Hiermee helpen we de pakketbezorgers en kunnen we beginnen met het verkopen van de vele producten die we in voorraad hebben", aldus Jegen. 

De ceo postte afgelopen zondag een bericht op LinkedIn waarin hij zijn boosheid uitte over de 1+1 handdoekenactie bij Albert Heijn. Volgens een woordvoerder van de supermarktketen was de folder al gedrukt voordat de niet-essentiële winkels de deuren moesten sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!