Supermarktketen Jan Linders sluit 2020 af met een omzetgroei van vijftien procent. Over het hele jaar draaide de retailer een omzet van 524 miljoen euro (op basis van 53 weken). In 2019 was dit nog 457 miljoen euro. 

Gecorrigeerd naar 52 weken realiseert Jan Linders een groei van 12,5 procent, tegen een marktgroei van 8,9 procent (cijfers Nielsen). Het landelijke marktaandeel van Jan Linders komt volgens Nielsen uit op 1,17 procent, waar dat in 2019 nog 1,14 procent was. 

"Toen Leo Linders begin 2020 afscheid nam als algemeen directeur konden we nog niet voorzien wat een bewogen jaar ons te wachten stond. Natuurlijk ben ik erg tevreden met de groei die we hebben gerealiseerd en met de verbetering van ons financiële resultaat", aldus algemeen directeur Ferry Moolenschot. 

In 2020 opende Jan Linders een nieuw filiaal in Wageningen, de eerste vestiging 'boven de rivieren'. Daarmee heeft de supermarktketen een totaal van 62 winkels, waarvan er 39 vernieuwd zijn volgens de laatste 'formule-uitgangspunten'. In 2020 werden bovendien meer supermarkten van zelfscanners voorzien. Voor dit jaar staat de implementatie van een nieuw ERP-systeem op de planning.

Eerder kwamen Jumbo, Coop en Plus met soortgelijke groeicijfers.