Jamin-directeur: 'Natuurlijk zijn we niet essentieel'

Het zou Jamin-directeur Maarten Steinkamp niet verbazen als de winkels van de snoepwinkelketen binnenkort alsnog dicht moeten. "Wij zijn natuurlijk niet essentieel", aldus Steinkamp. "Net zoals de notenbar, de chocolaterie of de delicatessenwinkel", zegt hij in een interview met RetailTrends.

Sinds half december zijn in de strijd tegen het coronavirus de zogenoemde niet-essentiële winkels gesloten. Onder meer kledingzaken en warenhuizen zijn dicht en bij zaken als Bruna en AKO kan geen boek of tijdschrift worden gekocht. Maar bij Jamin kan nog steeds naar hartenlust worden gesnoept. De reden is volgens Steinkamp simpel: Jamin valt onder de foodretail en dus mag Jamin open.

Al is het de vraag of je dat als ondernemer moet willen, zegt hij. "Maar wij hebben niet de autoriteit om te zeggen: je moet dicht of je mag open. We zijn slechts franchisegever." Hij begrijpt wel dat de meeste ondernemers zijn opengebleven. "Maar de impact op de omzet is natuurlijk dramatisch." Hij maakt zich dan ook zorgen over de ondernemers. Bang dat Jamin zal omvallen, is hij niet.

Op RetailTrends vertelt Steinkamp onder meer over de nieuwe webstrategie en de plannen in Duitsland.

 

 

Reacties 1


Bea Amse 12 jan, 22:13

Is Jamin in de Beverhof in Beverhof,nu 12 januari en verder open of dicht. Ik heb een pasfoto nodig voor iemand anders trouwens maar....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!