Avondklok mogelijk vanaf vrijdag, e-commercesector niet bezorgd

UPDATE: de avondklok gaat zaterdag of zondag in

Het kabinet overweegt vanaf vrijdag een avondklok in te stellen. Tussen 20.30 en 4.30 uur mag je zonder geldige reden niet buiten zijn, is volgens NOS en RTL het voorstel dat op tafel ligt.

Het voorstel is dinsdagavond besproken in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters. Het kabinet hakt deze ochtend de knoop door. Naar verwachting is er aan het begin van de middag een persconferentie, zodat de Tweede Kamer meteen over de nieuwe maatregelen kan debatteren. Het Outbreak Management Team met corona-experts stelde een avondklok voor, omdat de Britse variant van het virus ook in Nederland snel om zich heen grijpt. Deze variant is waarschijnlijk veel besmettelijker.

Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van webwinkels, maakt zich geen zorgen over de effecten van een avondklok. "Het is een lastige, maar begrijpelijke keuze van het kabinet om de effecten van het coronavirus maximaal in te dammen", zegt directeur Wijnand Jongen. "Maar aangezien mensen die ’s avonds moeten werken nog wel naar buiten mogen, verwachten we geen problemen voor webwinkels en vervoerders. De bezorging kan en mag dus ook gewoon doorgaan binnen de spertijd."

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, zei eerder al dat het belangrijk is dat er kan worden doorgewerkt in distributiecentra en in supermarkten, waar na sluiting de schappen moeten worden bijgevuld. Ook de bezorging van boodschappen moet volgens het CBL doorgaan.

Reacties 2


Cor Posthumus 20 jan, 10:24

Het is al oneerlijk dat er wel via een webwinkel mag worden geleverd en niet in de fysieke winkel.
Uiteindelijk wordt er door een bezorger contacten gelegd bij het afleveren. Daar is dus ook een risico van besmetting aanwezig. Dit moet een halt toe worden geroepen. Tenslotte is er geen noodzaak en het product te verkrijgen in de fysieke winkel om de hoek. Echt oneerlijke concurrentie, waar alleen maar de platformkoppelbazen beter van worden.


Henk Tevreden 20 jan, 23:05

Meneer Cor heeft liever rellen en plunderingen. Begin zelf een webshop ipv te klagen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!