Supermarkten eerder dicht door avondklok

Supermarkten en andere levensmiddelenwinkels die normaal tot 22.00 uur open zijn, moeten eerder dicht als de avondklok van kracht wordt. Premier Mark Rutte riep tijdens de persconferentie woensdagmiddag op dat de consument dan meer 's ochtends zijn boodschappen moet doen. "Dan is het 't rustigst."

De avondklok zal zaterdag of zondag ingaan, als de Tweede Kamer ook akkoord is. Vanaf dan mag je tussen 20.30 uur en 4.30 uur de straat niet op, mits je een werkgeversverklaring op zak hebt. De maatregel loopt tot en met 9 februari. Bezorgen blijft na 20.30 uur mogelijk, zei Rutte.

Voor supermarkten betekent het dat ze uiterlijk 20.15 uur dichtgaan, zegt brancheorganisatie CBL. De supermarkten gaan er verder van uit dat de logistieke operatie (distributiecentra, transport, vulploegen in de winkels) volledig door kunnen draaien en dat medewerkers na sluitings- of werktijd nog naar huis kunnen. Daarnaast rekent het CBL erop 'dat de onlinebezorging van boodschappen op volle kracht door kan blijven gaan'. Het CBL ondersteunt met klem de oproep van Rutte om gespreid over de dag boodschappen te doen, bijvoorbeeld 's ochtends.

"De avondklok moet leiden tot minder groepsvorming, minder thuisbezoek en minder contactmomenten om besmettingen over te dragen", legde Rutte uit. Eerder gaf de e-commercesector aan niet bang te zijn voor de spertijd. "Aangezien de mensen die 's avonds moeten werken nog wel naar buiten mogen, verwachten we geen problemen voor webwinkels en vervoerders", vertelt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

Reacties 11


x y 20 jan, 15:40

Dit is weer ongelofelijk beleid van deze regering. In plaats van de mensen de mogelijkheid te geven om gespreid inkopen te doen gaan we allemaal tegelijk naar de supermarkt. Echt handig!!!


F S 20 jan, 16:22

overdrijven is ook een vak.. als je tussen 07.00/08.00 in de ochtend en 20.00 's avonds je boodschappen kan doen.. 7 dagen per week heb je voldoende tijd.


Eet Gezond 20 jan, 17:18

Werken met bloktijden en voedselbonnen om boodschappen te mogen doen. De maatschappij heeft dicipline nodig ipv dat altijd maar alles beschikbaar willen hebben. De beschikbaarheid van snacks en fastfood is geen 1e levensbehoefte. De maatschappij kan een hoop zorg besparen doordat door de welvaart ziekte die deze producten meenemen niet meer verkrijgbaar te laten zijn of heel zwaar te belasten. Altijd maar de winkel open is een luxe probleem!


Allegonda V loon 20 jan, 22:03

Dit is gewoon vragen om problemen nu ineens met zn alle die tot 17u werken nog vlug naar de winkel,,dus met vele tegelijk yes das de oplossing ppfff


hans Van berk 21 jan, 08:50

Mensen die gewoon waren om op vrijdag en zaterdag boodschappen te doen voor heel de week. En wegens de drukte door de gangpaden worstelden. Vinden nu, dat ze niet gespreid kunnen winkelen en moeten haasten om voor sluitingstijd nog hun boodschappen te kunnen bemachtigen. Raar volk die Nederlanders


Cobi Horn 21 jan, 09:55

Weet je wat ik vreemd vind? Dat mensen hun medelanders raar, verwend, kleine kinderen etc. noemen. Dat je, je thuis voelt tussen mensen waar jij zo ver vanaf staat. Nieuwe trend lijkt het wel om je medemens naar beneden te halen om zelf beter te lijken.


Gerard Kamphuis 21 jan, 10:21

Ik denk dat we met z'n allen koste wat het kost moeten proberen Corona eronder te krijgen. Ik denk dat als je echt wil, er geen enkel probleem is om je boodschappen thuis te krijgen, zelfs als de winkels om 18:00 zouden moeten sluiten. Je hebt internet om te bestellen, in vrijwel ieder gezin werkt wel iemand thuis, en daarnaast blijven er dan nog 7 dagen over van 8:00 -18:00. Nog niet zo heel lang geleden waren dat 5 dagen van 8:30-18:00, en toen had ook iedereen te eten.


Janus Bergen 21 jan, 10:58

Als klanten van supermarkten gewoon vroeger(voor 10 uur, of later na 18 uur boodschappen komen doen is er niets aan de hand. Maar dat is niet aan de orde. Voor 10 uur is geen optie want ik wil uitslapen, na 18 uur kan ook niet want ik moet eten😀 Veel maken zelf wel uit wat zij een doen, regels zijn om te overtreden, de regeling is kut, het vaccineren duurt te lang. Wij hebben in Nederland weer miljoenen mensen die het allemaal beter weten . Bah wat een gekweel👎


Victorien Tilleman 21 jan, 13:35

Niet allemaal zeuren,maar probeer er positief in te blijven .Ben blij dat je in staat bent om boodschappen te doen,dat je er geld voor hebt. Overdaad schaad en we hebben al veel te veel.. Bekijk het eens liefdevol.


J Darkness 21 jan, 17:58

Maar hoe zit het mensen die de hele week van 07.00 tot 17.00 werken en een eenpersoons huishouden hebben. Die geen vrienden een of familie hebben die in de gelegenheid zijn boodschappen voor hen te doen, kunnen het zelf maar uitzoeken of hoe moet ik dit zien?


Mart. den Hartog 22 jan, 10:22

Dan is er nog steeds tijd zat voor de boodschappen!
Tipje,voor meerdere dagen in huis halen en je aanpassen.
We zijn in Nederland specialist in zeuren en zeiken als het even anders moet!
Pas je aan en doe niet zo moeilijk!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!