Douglas: Nederland buiten schot bij reorganisatie

De Nederlandse winkels van Douglas bijven buiten schot bij de aangekondigde reorganisatie in Europa. Dat meldt een woordvoerster desgevraagd aan RetailNews.

De parfumerieketen maakte donderdagmorgen bekend dat 500 van de 2400 winkels in Europa dichtgaan. Vooral in Zuid-Europa worden filialen geschrapt, maar ook zestig van de 430 Duitse winkels sluiten hun deuren nog vóór de herfst van 2022. De winkelsluitingen zijn volgens Douglas het gevolg van het veranderde consumentengedrag en de verschuiving naar e-commerce, die door de coronacrisis in een stroomversnelling is geraakt. 

"Geforceerde en grootschalige sluitingen zijn in Nederland vooralsnog niet aan de orde", zegt een woordvoerster. "Net als in het verleden zullen er ook de komende jaren samenvoegingen, relocaties en incidentele sluitingen voorkomen."

Douglas heeft in Nederland 92 eigen en negentien franchisewinkels, die zich volgens de woordvoerster doorlopend hebben aangepast aan de ontwikkelingen in de markt. "Ook tijdens de coronapandemie blijkt het stabiele Douglas-storenetwerk zich in combinatie met de onlineshop in Nederland goed staande te houden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!