'Klant mag de winkel niet in, ook niet met vrieskou'

Het winterse weer verandert niets aan de strenge maatregelen rondom click & collect. Voor het afhalen van goederen moeten klanten buiten de winkel wachten. Dat laat een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken weten aan het AD

Het is vanaf 10 februari toegestaan om bestellingen af te halen bij niet-essentiële winkels. Klanten kunnen thuis online of telefonisch hun bestelling doorgeven en enkele uren later in de winkel ophalen. "Dat gebeurt aan de deur. Het is vanwege de veiligheid echt niet de bedoeling dat de consument naar binnengaat", aldus de woordvoerster. Zij raadt aan een afhaalschema te maken, met zes klanten per kwartier. Dan hoeven mensen ook niet lang buiten te wachten. 

Directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail heeft gepoogd het ministerie te overtuigen van het versoepelen van de maatregelen, met het oog op de vrieskou, maar zonder succes. "Het zou al heel wat schelen als de bestellingen in het voorportaal van de winkel kan worden afgehaald", zegt Meerman. Retailers als HEMA, Wibra en Blokker zeggen rekening te houden met het winterse weer en de veiligheid van zowel klant als werknemer. 

De supermarkten Jumbo, Picnic en Albert Heijn hebben afgelopen zondag hun bezorgservice stilgelegd door het slechte weer. De bevoorrading van de winkels verloopt echter goed, laat het Centraal Bureau voor Levensmiddelen weten. "Gezien de omstandigheden gaat het goed. Het is wat rustiger in de winkels dan normaal."

Reacties 11


Edward van Dijk 8 feb, 10:15

Je merkt aan alles dat de overheid geen idee heeft wat er speelt in de winkels die dicht zijn , ze zitten in hun ivoren toren en doen maar wat , het is niet te bevatten , in Supermarkten en logistieke centra's van Webshop retailers vallen ze over elkaar heen zo druk is het daar , het is echt complete waanzin waarom we dicht moeten blijven , completen tunnelvisie en arrogantie van de overheid !


P G 8 feb, 11:18

Edward ik ben het volledig met jou eens!


Groener Bij de Buren 8 feb, 12:39

De retailers met click en collect zijn niet essentieel. Accepteer dit. Beter is het voorbeeld van Nieuw-Zeeland of Australië te volgen. Alles dicht 2 weken. Lock down. Voor alles en iedereen! Door de zure appel heen bijten ipv aan blijven modderen zoals nu. En daarna schouders er onder en door.


Willi Top 8 feb, 13:00

Je spreekt een tijd af met de klant dus waarom eerder gaan staan als je weet dat je om ..... uur je bestelling kunt halen.


Seb Seb 8 feb, 13:14

@Groener Bij de Buren
Je kunt een land als Nieuw-Zeeland met slechts circa 5 miljoen bewoners die op gigantische afstanden van elkaar wonen (het land is bijna 7x groter dan NL), niet vergelijken met Nederland waarbij bijna iedereen in een stad woont.

Héél Europa moet 2 weken in extreme lockdown. Dan pas heb je kans op verbetering.


chris krijger 8 feb, 14:32

Hallo Willie Top,

alles goed en wel maar als je buiten de binnenstad moet parkeren in een garage dan kun je niet voorzien hoelang je nog buiten moet wachten, mij niet gezien spijtig voor de winkelier


Leonard Van Liere 8 feb, 19:18

Grijp dat kleine kansje nu aan! Ondernemen is een werkwoord. Plaats een terrasverwarmer, schenk een ieder koffie of chocolademelk en sta er met een glimlach. Een echte ondernemer kent upps en downs maar gaat ervoor


Bruna Zandvoort 8 feb, 19:58

Inderdaad hebben ze last van tunnelvisie in Den Haag .
In de supermarkten mag alles, men krioelt door elkaar , niemand die er op let

En de andere winkels mogen nu niemand binnen hebben, complete waanzin.
Zeker nu met deze temperaturen.

Paar weken gewerkt met stoplicht in winkel en Max. 18 klanten, werkte prima .......maar ja ......dat is blijkbaar vele malen erger dan 100 mensen in de supermarkt


Klaas Vermeend 8 feb, 21:21

Wat mij opvalt is dat deze vraag nooit direct aan een minister gesteld wordt. Waarom is het zo druk in de supermarkt??


Bram Quist 9 feb, 17:07

@Edward van Liere: Fijn dat u graag in kansen denkt, maar stel dan wel dingen voor die zijn toegestaan. Je koek en zopie is een goed idee, maar het mag niet.


Leonard Van Liere 9 feb, 19:08

Gewoon proberen, stel dat ik een aanbieding heb van voor ieder betalende klant gratis een versnapering zou dat niet mogen? Ik zie nu ook coffee to go op adressen welke nooit koffie schonken en bij veel modewinkels heb /had je een koffietafel ( ook gratis) uitzoeken dus of dit mag of gewoon proberen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!