Supermarkten en pakketbezorgers ondervinden deze maandag hinder door het winterweer. De wegen zijn soms lastig begaanbaar.

Brancheorganisatie CBL zegt dat zowel de bevoorrading als de bezorging is opgestart. "Maar in sommige delen van het land, vooral in het noorden en midden, is het echt een uitdaging", zegt een woordvoerder tegen de NOS. "Er zijn vertragingen mogelijk bij de bezorging en de betreffende supermarkt zal de klant dan informeren. We doen keihard ons best, maar de veiligheid van de bezorger staat voorop."

Ook PostNL zegt dat er vertraging is. "Gisteren hebben we niet alle pakketten kunnen ophalen bij webshops door code rood", zegt een woordvoerder tegen de NOS. "De vertraging daardoor lopen we de komende dagen in. Daarnaast zijn op dit moment lokaal niet alle adressen bereikbaar, waardoor we nu niet alle pakketten kunnen ophalen en bezorgen." PostNL geeft prioriteit aan de bezorging van voedsel en farmaceutische producten.

DPD meldt aan RTL Nieuws dat het in diverse regio's niet kan uitrijden. Het gaat in ieder geval om de depots in Tynaarlo, Joure, Meppel en Rijssen.

Foto: een sneeuwschuiver zondag in actie in Zutphen