Avondklok verlengd tot en met 2 maart

Het kabinet verlengt de avondklokmaatregel tot en met 2 maart. Dat melden diverse media op basis van bronnen in Den Haag. Het betekent dat supermarkten en andere levensmiddelenwinkels ook de komende tijd uiterlijk 20.45 uur sluiten.

De avondklok gold zaterdag 23 januari voor het eerst en zou ten minste gelden tot komende woensdag 4.30 uur. De afgelopen dagen wees steeds meer erop dat de maatregel verlengd zou worden, omdat een derde golf volgens demissionair premier Mark Rutte onvermijdelijk lijkt. Er zijn vooral grote zorgen over de Britse variant van het virus, die volgens deskundigen besmettelijker is. Mochten de cijfers er aanleiding toe geven, kan de avondklok eerder dan 2 maart worden afgeschaft.

Brancheorganisatie CBL riep net als Rutte bij de invoering van de avondklok consumenten op gespreid over de dag boodschappen te doen. "Het is belangrijk dat iedereen veilig en sociaal boodschappen kan blijven doen: geef elkaar de ruimte." Tot nu toe lijken zich geen problemen voor te doen. Zo is de gevreesde piek vlak voor sluitingstijd uitgebleven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!